Pris til Unni Olsbye for forskning på naturgass

Unni Olsbye, som er professor ved Kjemisk institutt på UiO, er tildelt "Award for Excellence in Natural Gas Conversion 2019".

Unni Olsbye
Unni Olsbye hadde ikke egentlig tenkt å bli kjemiker, men ble likevel en prisbelønnet profesor. Foto: Gunhild M. Haugnes/UiO Bruk bildet.

Prisen gis for langvarige og betydelige bidrag til forskning og teknologi som gjør naturgass om til verdifulle produkter. Den deles ut på Natural Gas Conversion Symposium i USA i juni neste år. Styret for konferansen er ansvarlig for prisen, som deles ut hvert tredje år. Olsbye har jobbet på imponerende mange forskningsområder som er relevante for naturgasskonvertering, skriver de på nettsiden.

Det var en sommerjobb på meieri, en engasjerende lærer og en fransk pliktdate som brakte Unni Olsbye inn i kjemiforskningens og naturgassens verden, har hun tidligere fortalt Titan.uio.no.

Olsbye leder katalyseseksjonen ved Kjemisk institutt. Hun er forfatter av 160 vitenskapelige artikler, har skrevet bok og innehar flere patenter.

Les mer om Olsbyes forskning på Titan.uio.no: