Årets foreleser: - Jeg har et hjerte for studentene

Tom Lindstrøm, Tone Gregers, Hans Didrick Birkeland Kruse
Tone Gregers lytter til godord fra MNSU-leder Hans Didrick Birkeland Kruse. Tom Lindstrøm (t.v.) var kveldens konferansier på Real moro, der prisen ble delt ut. Foto: Wenche Willoch/UiO Bruk bildet.

Tone Gregers på Institutt for biovitenskap (IBV) er kåret til Årets foreleser av studentene ved MN-fakultetet.

Gregers er leder for Skolelaboratoriet for biologi og foreleser på IBV.

Prisen deles ut av Matematisk-naturvitenskapelig studentutvalg (MNSU). De begrunner tildelingen slik:

"Tone Gregers er faglig sterk, noe som gjør at hun kan utdype og dra sammenhenger som er svært nyttige for sine studenter. Denne faglige tyngden er selvfølgelig et viktig grunnlag, men det er ikke bare dette som gjør henne til en så dyktig foreleser. Det er hennes jordnære, humoristiske, engasjerte og varme tilnærming til undervisningen, som gir hennes studenter en unik trygghet. Forelesningene føles relevante, tilgjengelige og underholdende ‒ og studentene møter opp. Tone skiller seg også ut ved at hun tidlig oppdager hva studentene har problemer med å forstå, og hvor problemet eller misforståelsen ligger. Tone gjør ikke bare en fremragende jobb som foreleser, men setter også  sine spor på andre viktige plattformer som går utover universitetets rammer. Dermed vekker hun ikke bare interessen hos nåværende, men også fremtidige studenter."

Det var en svært rørt og overrasket vinner som tok imot prisen.

- Jeg setter utrolig pris på det - tusen, tusen hjertelig takk! Jeg har et hjerte for studentene - og for undervisningen.

Gregers sier hun har utviklet seg som foreleser nettopp fordi hun har et godt team rundt seg.

- Vi er mange på fakultetet og på instituttet som jobber for god undervisning, for studentaktiv undervisning og for å skape et trygt og godt læringsmiljø for studentene. Så denne prisen deler jeg med mange. Men det er selvfølgelig litt stas at det står mitt navn på den!

Gregers er allerede satt pris på flere ganger ved Institutt for biofag. I fjor kåret de henne til årets foreleser, året før fikk hun formidlingsprisen, og i 2011 vant hun instituttets innovasjonspris.

Les mer om prosjekter Tone Gregers er involvert i:

Disse er tidligere kåret til Årets foreleser:

Er du interessert i forskningsnyheter og realfag og teknologi? Følg Titan.uio.no på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt

Kategori (smånytt):