Observatoriet åpner dørene

Observatoriet
Observatoriet ligger like ved Solli plass i Oslo. Foto: Morten Dæhlen

Nysgjerrig på hva som er inni den vakre bygningen som huser Observatoriet i Oslo? Nå kan du finne det ut.

Observatoriet er åpent for publikum med omvisninger disse datoene i høst:

Observatoriet ligger bak Nasjonalbiblioteket ved Solli plass og er vel verdt et besøk. Det er UiOs eldste bygning og forløperen til Statens kartverk, Justervesenet, Meteorologisk institutt og Institutt for teoretisk astrofysikk ved Universitetet i Oslo

Observatoriet ble tegnet av Christian Heinrich Grosch (1801-1865) og sto ferdig i 1833. Det ble ansett som så viktig for den nye nasjonen Norge at arbeidet med å gjøre ferdig byggingen av Slottet ble satt på vent for å bygge Observatoriet, ettersom det ikke var kapasitet til å bygge begge samtidig.

Observatoriet på Solli plass er siden 2012 blitt brukt som et ressurssenter for barn og ungdom innen realfag.

Merk at det er begrenset plass pr. omvisning og at billetter deles ut i forkant av første omvisning. Alle arrangementene er gratis for publikum.

Mer på Titan.uio.no:

Kategori (smånytt):