Studentgründer fikk EU-pris

Karen Dolva
Karen Dolva er prisbelønt for grunderselskapet No Isolation. Foto: Linn Eirin Paulsen Bruk bildet.

Karen Dolva i No Isolation er tildelt EU Prize for Rising Innovator, skriver TU.no. Dette er en pris for unge kvinnelige grundere som står bak fremragende innovasjoner.

Dolva, som er tidligere informatikkstudent ved UiO, lanserte No Isolation for 2,5 år siden. Nå er det solgt roboter for 30 millioner kroner til ni land.

Selskapet har utviklet roboten AV1, som er beregnet på barn og unge med langtidssykdom og som gjør at de kan holde kontakten med klassekamerater selv om de ikke er på skolen.

No Isolation har også utviklet et et annet produkt som muliggjør kommunikasjon mellom eldre og pårørende. Dolva har også fått en rekke andre priser.

Mer på Titan.uio.no:

Kategori (smånytt):