Idéprisen 2018 til IT-gründer ved UiO

Ijlal Loutfi
Ijlal Loutfi vant Inven2s Idepris med sin smartkort-løsning som skal beskytte mot hacking og overvåkning. Skjermdump fra Youtube.

Ijlal Loutfi ved IFI fikk Idéprisen 2018 for «SecureRun».

«SecureRun» er en smartkort-løsning som skal beskytte mot hacking og overvåking på datamaskinen. Operativsystemet på datamaskinen vår er sensitiv for hacking, med «SecureRun» skal man kunne bruke et eget smartkort for å koble seg trygt på bedriftens server når man er på forretningsreise.

Det er Ijlal Loutfi som står bak «SecureRun», hun er ph.d.-kandidat ved Institutt for informatikk. Som vinner av Inven2s Idéprisen mottar hun 250.000 kroner i tillegg til rådgivende kompetanse og nettverk som kan hjelpe henne med å videreutvikle og få «SecureRun» ut i markedet. Loutfi deltar i forskningsgruppen for nettverk og distribuerte systemer ved Institutt for informatikk.

Gruppebilde
Fra venstre: Direktør Ole Kristian Hjelstuen ved Inven2, visedekan Kristin Vinje ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, prisvinner Ijlal Loutfi og visedekan Finn-Eirik Johansen ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Foto: UiO.

Se Loutfis pitch til Idéprisen på YouTube.

Årlig idépris

Hvert år deler Inven2 ut pris til den idéen med det største kommersielle potensialet.

Inven2 forvalter forskningsresultater fra Universitetet i Oslo og Helse Sør-Øst og samarbeider med selskaper i over 20 land for å bringe teknologiene til markedet. De har etablert over 40 teknologiselskaper og inngått over 200 lisensavtaler. Les mer om Inven2s idépris.

Er du interessert i forskningsnyheter om teknologi og realfag? Følg Titan.uio.no på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt

Kategori (smånytt):