Får fem millioner til å vise fram vær og klima

NHM lyddusj
En av ideene involverer lyddusjer hvor publikum kan høre hvordan unge og gamle trær overlever ulike årstider og endringer i været, kampen om solskinn og hvordan vann suges opp, fordamper og blir til skyer. Illustrasjon: NHM

Naturhistorisk museum får fem millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til installasjoner som skal levendegjøre vær- og klimafenomener.

– Dette er en fantastisk gave som vil gi nye spennende opplevelser til våre besøkende. Vi er spesielt glade for å kunne skape aktiviteter og gode møteplasser for barn og unge, sier museumsdirektør Tone Lindheim.

Høsten 2019 åpner Klimahuset i Botanisk hage på Tøyen. Det skal formidle kunnskap om klima og klimaendringer. Uteområdet med sine installasjoner vil være en forlengelse av utstillingene inne i Klimahuset. De vil ramme inn selve bygget, men også bli en attraksjon i seg selv. Midlene fra Sparebankstiftelsen DNB vi finansiere opparbeiding av uteområdene med fire installasjoner hvor barn kan oppleve vær- og klimafenomener:

• Trærne forteller
  • Regnplassen
  • Vindskogen
  • Tåketreet

De nye attraksjonene i uteområdene vil være gratis tilgjengelig for alle besøkende til Naturhistorisk museum og Botanisk hage hele året. Klimahuset og utearealene her vil øke barn og unges forståelse for sammenhengene i naturen, stimulere til naturopplevelser og inspirere til nysgjerrighet. I tillegg vil det skape møteplasser for felles opplevelser på Tøyen, skriver Naturhistorisk museum i en pressemelding.

Klimahuset vil gi rom for forskningsbaserte utstillinger, foredrag, filmer, debatter og opplevelser. Huset er på 650 kvadratmeter og skal fylles med aktiviteter fra morgen til kveld. Klimahuset etableres takket være en gave fra UMOE AS.

For små og tore forskningsnyheter om realfag og teknologi: Følg Titan.uio.no på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt

Mer på Titan.uio.no:

Kategori (smånytt):