Vær turist i egen by – lær om verdensrommet eller livets begynnelse

NHM
Illustrasjon: NHM

"Turist i egen by" arangeres i Oslo kommende helg. Da kan du bli bedre kjent med blant annet Naturhistorisk museum og Observatoriet.

Etter en lang vinter er vårblomstringen i gang i Botanisk hage på Tøyen. Her kan du også se Naturhistorisk museums utstilling "Livets tre", som forteller den store historien om livet på jorda og hvordan det har utviklet seg. Den tar deg bakover i tid langs stamtreet til nålevende arter, helt tilbake til livets opprinnelse. Du er også invitert med på omvisning bak kulissene til landets største naturhistoriske samlinger.
Adresse: Sars' gate 1
Åpningstid: 10.00 – 18.00 (Botanisk hage 07.00 – 21.00)
Mer informasjon her

Observatoriet er et av Universitetet i Oslos eldste bygg. Bygningen er restaurert og fremstår i all sin prakt, slik den var rundt 1840. I Observatoriet arbeidet den internasjonalt anerkjente professor Christopher Hansteen. En utstilling i den vitenskapelige fløyen viser den vitenskapelige aktiviteten. Søndag er det mvisning klokken 12, 13, 14 og 15 – den siste er tilpasset barn. Kun 30 plasser pr. omvisning, billetter til alle omvisningene deles ut fra kl. 11.30.
Adresse: Observatoriegata 1 (bak Nasjonalbiblioteket)
Mer informasjon her

Andre steder å besøke for realfagsinteresserte denne dagen er for eksempel Teknisk museum, Oslo reptilpark og Kreftforeningens Vitensenter.
Fullt program for "Turist i egen by" finner du her

Er du interessert i forskningsnyheter om realfag og teknologi? Følg Titan.uio.no på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt