Artikkel

To av fire tildelinger i ENERGIX gikk til SMN

To av fire tildelinger i ENERGIX gikk til SMN

- Veldig gledelig å se at vi er i stand til å hevde oss i sterk konkurranse, sier leder Klaus Magnus Johansen.

9. mars la Forskningsrådet ut den siste oppdaterte beskjeden om tildelingene fra ENERGIX-programmet, hvor SMN (Senter for materialvitenskap og nanoteknologi) er med på hele to av fire tildelinger for prosjekter i kategorien «Grensesprengende nye ideer eller metoder innenfor energiforskning».

Det ene prosjektet, der Truls Norby ved SMN er koordinator, heter «Novel concepts for cold activation of energy-intensive chemical processes».

I det andre prosjektet er Terje Finstad ved SMN partnere i et prosjekt som koordineres av Patricia Almeida Carvalho  ved SINTEF Materialfysikk. Dette prosjektet heter «New thermoelectric ANtimonides and Silicides With EntRopy stabilization».

Forskningsrådet skriver følgende i sin pressemelding:

ENERGIX har vedtatt å støtte fire nye prosjekter som gjennom nytenkende forskning kan ha reell betydning for energifeltet eller energiforskningen. ENERGIX har vedtatt å støtte fire nye prosjekter fra utlysningen «Grensesprengende nye ideer eller metoder innenfor energiforskning» høsten 2017.

Klaus Magnus Johansen
Foto: UiO

Dette var den fjerde utlysningen programmet har hatt for å få fram søknader med høy grad av nytenkning og kreativitet og med potensiale for å kunne ha en reell og viktig betydning for energifeltet eller energiforskningen.

Leder Klaus Magnus Johansen ved SMN sier følgende om tildelingen:  

- Det er store utfordringer vi står overfor på energifeltet i verden, og en av de viktige rollene til SMN er nettopp å være en sentral aktør i å utvikle grensesprengende nye ideer og metoder innenfor energiforskning. Dermed er det veldig gledelig å se at vi er i stand til å hevde oss i sterk konkurranse og være delaktig i to av de fire søknadene som ble innvilget.

For små og store forskningsnyheter om realfag og teknologi: Følg Titan.uio.no på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt

Kategori (smånytt):