Ny leder for Senter for materialvitenskap og nanoteknologi

Fra 1. mars har Klaus Magnus Håland Johansen ledet Senter for materialvitenskap og nanoteknologi (SMN).

Johansen hadde sitt første møte med Universitetet i Oslo (UiO) i 1996. Han har tatt både master- og doktorgrad i halvlederfysikk, og han kjenner SMN godt. Gjennom hele sin tid ved UiO har han engasjert seg i forskningspolitikk, og han har blant annet erfaring fra institutt-, fakultets- og universitetsstyret.

Johansen har siden 2012 vært ansvarlig for NORFAB, en storskala nasjonal infrastruktur hvor UiO:MiNaLab (Mikro- og nanoteknologi laboratoriet) er en av fire partnere.

Johansen ble spurt om å tiltre stillingen som leder og sier det var et tilbud han ikke kunne si nei til.

– Jeg har jobbet mye med infrastruktur og vært aktiv i styrer og verv, og jeg har lært UiO å kjenne. Jeg liker å kombinere forskning med administrasjon. SMN er et av de store lokomotivene på UiO, og jeg har jo vært en del av dette miljøet fra det startet, sier Johansen.

Han roser sin forgjenger Vebjørn Bakken, og han ønsker å fortsette å bygge opp under det gode miljøet og tilrettelegge for det vitenskapelige arbeidet.

For små og store forskningsyheter om realfag og teknologi: Følg Titan.uio.no på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt