Artikkel

Det viktige og det viktig uviktige

Myrasundet-svart-hvitt

Det viktige og det viktig uviktige

I synsfeltet ser jeg rimete furutrær. Et lite vinddrag fra nord gir små krusninger på havoverflaten. Litt is klamrer seg til bryggepålene. Et par ender svømmer sakte inn i sundet. Sittende i Blåstua med utsikt over Myrasundet, etter en fin arbeidsuke, begynte jeg å lure litt på viktighet og viktig uviktighet. La meg illustrere dette med to aktuelle saker.

Sannhet til salgs

Til uken lanseres boka Sannhet til salgs – et forsvar for den frie forskningen, skrevet av Dag O. Hessen. Hessen er en kunnskapsrik og meget klok mann, og han skriver veldig godt. Dersom du vil ha en smakebit på hva dette handler om, kan du enten lese dette intervjuet med Hessen eller møte opp på lanseringen av boka på Nasjonalbiblioteket. Dit kommer også statsråd for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø, og vår egen rektor Svein Stølen. Ofres den frie, uavhengige tanke på den kortsiktige nytteverdiens alter? Jeg anbefaler alle, ikke bare de som er opptatt av forskning, å lese denne boka av Dag O. Hessen. Dette er viktig (for meg)!

5-mila

I gamle dager elsket jeg å se på 5-mila i VM og OL, og i Kollen. Løperne gikk ikke sakte, men sendingen gikk sakte. Løperne startet etter hverandre med 30 sekunders mellomrom, og jeg kunne notere alle mellomtider. Som over gjennomsnittet interessert i matematikk analyserte jeg trender i skiløpernes løpsutvikling, og ganske tidlig i løpet kunne jeg spå hvordan resultatene ville bli.  Noen ganger traff jeg godt. Noen ganger bommet jeg  kraftig. Thomas Wassberg var en luring! Spenningen var langdryg. I morgen skal jeg stå opp tidlig og se på 5-mila i Pyongchang. Med fellesstart er ikke spenningen like langdryg som i gamledager, men jeg gleder meg allikevel. Dette er viktig, men jeg innser jo at det også er helt uviktig (for meg)!

….og det finnes også noe som er helt uviktig (for meg), men det kommer jeg aldri til å skrive om!

Kategori: 

Skriv ny kommentar

Verifiser deg (din epost-adresse vil ikke bli vist offentlig)