Seilte til Mars – tok sølv i internasjonal fysikk-konkurranse

Daniel Heinesen, Gunnar Felix Lange og Erlend Lima
Daniel Heinesen, Gunnar Felix Lange og Erlend Lima, av Hilde Lynnebakken /UiO

— Det var kjempegøy å løse et skikkelig fysikkproblem!

De tre bachelor-studentene Daniel Heinesen, Gunnar Felix Lange og Erlend Lima deltok i University Physics Competition, en konkurranse for bachelorstudenter, og endte opp med sølvmedalje for sin oppgave.

Oppgaven gikk ut på å beregne hvor stort solseil en vil trenge for å seile til Mars og lage en reiserute.

Med et solseil sørger fotonene fra sola for framdrift. Det er ikke så vanlig i romfart, men studentene fant et eksempel på en liten sonde som er sendt til Venus.

Studentene fikk 48 timer på å løse oppgaven en helg i november.

— Vi starta med å gå på biblioteket og låne alt av bøker som var litt relevant, forteller de.

At det var en konkurranse, var ekstra motiverende, men også det å gjennomføre et prosjekt på egen hånd var inspirerende.

— Vi følte oss nesten som forskere.

De tre vil gjerne ha flere liknende konkurranser:

— Det finnes mange hackatons, men da er det programmering som er hovedpoenget. Denne gangen dreide det seg om et fysikkproblem.

Studentene anbefaler andre å prøve seg på konkurransen neste gang:

— Ja, og sørg for et gull til UiO!

Er du interessert i forskningsnyheter om realfag og teknologi? Følg oss på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt.

Kategori (smånytt):