Lang dag

Sunniva Rose
Litt sliten etter hjemkomsten i dag, 4. januar. Foto: Sunniva Rose

Dagens oppdrag: Hvordan markedsfører vi teknologifagene for potensielle studenter?

12 timer fra jeg gikk ut døren i dag tidlig, til jeg lukket den bak meg igjen nå for en liten stund siden. 12-timers-dager, når det faktisk ikke innebærer noe slækk, er, vel, det er vel lov å si at det er litt slitsomt, er det ikke?  For å være ærlig, så har jeg aller mest lyst til å gå inn på Nelly.com og nettshoppe akkurat nå – det er liksom dét nivået hjernen min er på.

I dag har jeg vært i Horten og jobbet med et arrangement jeg skal være med på på Høgskolen i Sørøst-Norge neste uke. Jeg skal blant annet holde et kort "inspirasjonsforedrag", der jeg skal fortelle om min vei gjennom studiet, inkludert både oppturer, nedturer og til slutt doktorgrad – selvsagt krydret med dårlige karakterer, gode karakterer, hvorfor jeg mener realfag og teknologi er ekstremt viktig (og vi som driver med dette skal være stolte av det - enten vi studerer master i fysikk eller skal bli ingeniør eller underviser og inspirerer elever på videregående eller driver med forskning og utvikling!) – og noen historier om hvorfor mangfold er viktig (på ekte, ikke bare som et fint ord i festtaler).

Foredraget føler jeg meg veldig trygg på at skal gå greit, men i tillegg skal jeg gjøre noe jeg har betydelig mindre erfaring med (det har jeg ikke gjort så mange ganger før, så det får jeg sikkert til! – fritt etter heltinne Pippi); jeg skal nemlig lede en debatt ...

Hovedtemaet/spørsmålet for debatten er: Hvordan markedsfører vi teknologifagene (for potensielle studenter)?

Er det bra nok, liksom, og tar alle elever et skikkelig, informert valg når de "velger vekk" realfag og teknologi? (Det åpenbare, og enkle svaret er selvsagt nei...!)

Er det noen som har noen (gode) tips til meg? Eller forslag til hva jeg burde spørre panelet om (enten alle, eller rettet mot enkelte paneldelatgere)? Rop det ut - jeg blir kjempeglad for innspill!

Er det kommet en tullemail fra Nytt på nytt-redaksjonen? Les resten av bloggen på Sunnivarose.no

Mer på Titan.uio.no: