Kunnskapsministeren lærte hvordan man kan bli forsker

Henrik Asheim
Henrik Asheim fikk høre om hvordan man kan bli forsker og snakket også med en student som har tatt forskerlinjen på medisin. Foto: Eli Berge/UiO Bruk bildet.

Kunnskapsminister Henrik Asheim (H) og Forskningsrådets sjef John-Arne Røttingen møtte UiOs prorektor Gro Bjørnerud Mo samt anerkjente informatikkforskere og studenter denne uken.

Fem nye forskerlinjepiloter er i startgropen. Svært gode resultater fra medisin har påskyndet arbeidet med å etablere forskerlinjer innen flere fagfelt.

UiO har plukket ut informatikk til sin forskerlinjepilot. Informatikkstudentene er etterspurt, og forskerlinjen skal stimulere til å gjøre en mulig forskerkarrière mer konkurransedyktig i et hett arbeidsmarked. Mange informatikkstudenter får nemlig jobbtilbud før de har rukket å fullføre utdannelsen sin.

– Vi vil knytte forskerlinjen mot de to største forskningsprosjektene ved instituttet, ivrer professor Kristin Braa.

Gjennom et skreddersydd pilotprogram kan bachelorstudenter få et forsprang på en doktorgrad allerede fra femte semester. Opplæringen omfatter en veiledet bacheloroppgave i kombinasjon med et samlingsbasert kurs. Selv om pilotprosjektet er på skissestadiet, er intensjonen å kunne ta opp inntil 8-10 studenter fra høsten 2018.

Les mer om forskerlinjen hos Institutt for informatikk.

Flere Titan-saker om utdanning:

Vi anbefaler også denne saken om hvordan forskere kan dele resultatene sine mye raskere enn før.

Er du interessert i forskningsnyheter om realfag og teknologi: Følg oss på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt.

Kategori (smånytt):