RealMoro

Realmoro
RealMoro

Endelig skjer det noe spennende her på Blindern; etter tre uker i ny jobb er det firmafest! Og når realister skal feste, da pleier det å bli skikkelig moro. Jeg ser frem til masse god gammeldags «nerdehumor» som jeg kjenner igjen fra studietiden på Blindern. Den gang var det «Ti i skuddet» med mentometerknapper og Vidar Lønn-Arnesen i Blindernkjelleren og drinker i Integrerbar i regi av Realistforeningen. Kjemifestene var legendariske med knallforelesninger og relativt billige drinker.

Nå er jeg tilbake på Blindern som nyansatt visedekan og gleder meg til fest for alle de ansatte ved Det matematisk-naturvitenskaplige fakultet under vignetten RealMoro. Her har kreative sjeler laget en egen matnat-parodi på Skam, der det noe tilårskomne dekanatet (som jeg nå selv er en del av) og andre ansatte viser seg fra en ny, og selvironisk side :) Tre episoder er sendt ut til alle ansatte allerede, og på fredag får vi se hele videoen som ble spilt inn sommeren 2017.

Etter hva jeg har hørt vil årets fest være en slags variant av den prestisjetunge Oscar-prisutdelingen i filmbransjen. Det forventes altså en slags glamorøs påkledning, og det blir jo interessant å se hva det resulterer i, vi er jo tross alt på matnat-fakultetet på Blindern. Jeg, som kommer rett fra Stortinget, der årets høydepunkt kanskje var middagen på Slottet hver høst, får ta frem ballkjolen og kaste meg inn i nye rutiner.

Sentralt på RealMoro-arrangementet er utdelingen av studentenes pris til den mest innovative og beste foreleseren ved fakultetet, en pris som henger svært høyt hos de vitenskapelig ansatte nettopp fordi det er studentenes egen kåring. Det blir også konkurranse om hvem som «Best på fest», der kjemikere, fysikere, geologer og informatikere mm skal kjempe mot hverandre gjennom et filmprosjekt som best illustrerer egen arbeidshverdag. Dette blir interessant!

Jeg har hver dag siden jeg begynte her lært noe nytt; i strategidiskusjoner dukker spørsmålet om nyoppdagede måner opp, astrofysikerne svarer. Har du vondt i et ledd kommer man raskt inn i dype diskusjoner om kroppens fysiologi. Og, hva er egentlig petrologi? Har ingen ting med olje å gjøre – læren om stein. Javel. Sånn går no dagan, og jeg gleder meg til fest, RealMoro!