Roger Antonsen er Årets foreleser

Roger Antonsen
Roger Antonsen er for tiden ved University of Berkeley, California. Her jubler han over tildelingen foran publikum i Sophus Lies auditorium på Blindern. Foto:  Wenche Willoch/UiO Bruk bildet.

- Jeg forsøker å undervise som om jeg selv tok kurset, sier Roger Antonsen. Årets foreleser ved MN-fakultetet er førsteamanuensis ved Institutt for informatikk - og en god del annet.

Prisen deles ut av Matematisk-naturvitenskapelig studentutvalg (MNSU). I juryens begrunnelse heter det:

"Roger har gjort ekstraordinært undervisningsarbeid ved Institutt for informatikk i lengre tid. Han har rokket ved gammel forelesningsmetodikk og tatt i bruk digitale verktøy og metoder langt utover det som er vanlig ved universitetet. Roger har i mange år vært svært godt likt og kjent av studentene, og med sin formidable evne til å presentere og gjøre fagstoffet interessant, evner han å motivere studentene til interesse for et fagfelt som ellers kan virke tungt og fremmed.​"

Blant de gjeveste prisene

- Dette er jo en stor ære og en av de gjeveste prisene man kan motta, særlig fordi det er studentene selv som velger, sier Antonsen.

- Det er virkelig ikke noe fasitsvar på hva god eller engasjerende undervisning er, men jeg er sikker på at det har noe å gjøre med empati. Det å ha empati med sitt publikum. Det å klare å forestille seg hvordan det er å være student og gå på forelesninger. Hvis du føler på kroppen hvordan det er å være i salen, tror jeg nesten automatisk undervisningen blir bedre, påpeker han.

Inspirert av teatersport

- Det er altfor lett å glemme hvordan det var å være student. Jeg forsøker å undervise som om jeg selv tok kurset. Hva er det jeg selv ville ha satt pris på at foreleseren gjorde? Noe av det som har vært mest nyttig for meg personlig som foredragsholder, er å gå på kurs i teatersport.

Nytten av teatersport, smarte sjongeringsballer mm. kan du lese om i tidligere Titan-saker om Roger Antonsen:

Antonsen har også mange andre baller i luften, les mer om det her.

Disse er tidligere kåret til Årets foreleser:

Vil du ha flere forskningsnyheter om realfag og teknologi? Følg oss på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt.

Kategori (smånytt):