Forskere lufter kunnskapen sin på festival

Cutting Edge 2017

Savner du bedre varsling av romværet, vil du lære å jamme uten andre instrumenter enn en app, eller kanskje du vil vite mer om hva fremtidens batterier kan brukes til?

Teknologifestivalen Cutting Edge går av stabelen i Forskningsparken i Oslo 26. september. Det blir foredrag, debatter, utstillinger og mingling fra klokken 09 til langt ut på kvelden, og fortsatt er det plass til flere deltakere.

Flere av Matematisk-naturvitenskapelig fakultets formidlingsglade forskere skal holde foredrag innenfor de ulike temaene.

FUTURE FOOD:

Discovery of Unknown Microalgae and Other Oganisms in the Ocean: Bente Edvardsen, professor ved Institutt for biovitenskap.

DIGITAL LIFE:

Making Social Music with MicroJam: Charles Martin, postdoktor ved Institutt for informatikk. – Vanlige mennesker kan enkelt skape musikk. Og de kan gjøre det sammen, sa han nylig i et intervju med Titan.

ENERGY AND CLEAN TECH:

A (R)evolution Around the Corner: How Renewable Energy Will Change the Power Grid: Sabrina Sartori, førsteamanuensis ved Institutt for teknologisystemer. Sartori har nettopp begynt å blogge på Titan.

Batteries, As fast as They Go: Ola Nilsen, professor ved Kjemisk institutt. Batterier vil snart bli så effektive at du kan starte bilen med strøm fra dem, fotalte han nettopp i Titan.

HEALTH AND MEDTECH:

Organ on a Chip: The "Mini-Me" of Drug Discovery: Steven Ray Wilson, førsteamanuensis ved Kjemisk institutt.

ENHANCING HUMANS:

Soft matter for Tough Problems: Irep Gözen, Norsk senter for molekylærmedisin (Medisinsk fakultet). I et intervju med Titan forteller hun om hvordan døde "celler" fortsatt kan utføre oppgaver.

SPACE & ROBOTICS:

Forecasting Space Weather Effects on GPS: Anna Kristine Fæhn, stipendiat ved Fysisk institutt.

Titan har skrevet flere artikler om romværvarsling:

Det skal også være flere debatter. I den som har tittelen Norway as a Space Nation deltar blant annet Morten Dæhlen, dekan ved MN-fakultetet.

Blir det for tungt å sitte stille, er det også mulig å delta på flere workshops. På Renewing Norwegian Industry treffer du Arild Waaler og David Cameron ved Sirius, Institutt for informatikk.

Er du interessert i forskningsnyhter om teknologi og realfag? Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev eller følg oss på Facebook.