Foredrag: Hva er vår tids hellige kyr?

Mange forskningsgjennombrudd skyldes endringer i måten noen tenker på, at man tør å tenke utenfor boksen, tør å slippe tak i oppleste og vedtatte sannheter.

John Hernlund
John Hernlund mener fremgang i forskningen forsinkes av tradisjonell tenkning. Foto: Tokyo Institute of Technology

Men vi har fortsatt "hellige kyr" som stopper oss, sier professor John Hernlund, som fredag 18. august skal holde årets CEED Wilson lecture: Reverse Gaia Hypothesis: Life as a geological process.

Han vil snakke om hvordan dette forsinker fremgangen i blant annet vår forståelse av naturen og livets begynnelse og sier at vi har trukket en kunstig grense mellom den levende og ikke-levende verden.

Hernlund er professor ved the Earth-Life Science Institute ved Tokyo Institute of Technology.

Foredraget er på engelsk og åpent for alle. Det holdes i Realfagsbiblioteket (Vilhelm Bjerknes' hus) på Blindern, begynner klokken 13 og varer en drøy time. Det arrangeres av CEED.

Mer på Titan.uio.no:

Interessert i forskningsnyheter om realfag og teknologi? Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev(link is external) eller følg oss på Facebook.

Kategori (smånytt):