Tidenes studiestart for realister og teknologer på Universitetet i Oslo

Studenter på ifi ved inngangspartiet

Tidenes studiestart for realister og teknologer på Universitetet i Oslo

I dag starter høstens vakreste eventyr. Studentene strømmer til Blindern og studier i realfag og teknologi. Denne uka handler først og fremst om de nye studentene – de som skal starte en ny og viktig epoke i livet. De møter faddere, lærere, rådgivere og sist men ikke minst møter de hverandre rundt omkring på Blindern – verdens vakreste campus!

Hvert år gleder vi oss til denne uka og ukene som kommer, men akkurat i år er det litt spesielt. Aldri har vi hatt så mange søkere til studier i realfag og teknologi ved Universitetet i Oslo, aldri har vi hatt et så velstrukturert introduksjonsprogram for nye studenter, og akkurat i høst starter også alle våre nye bachelorprogrammer. Du kan lese litt om alle disse i en serie jeg hadde her på bloggen i vår og selvfølgelig på våre hjemmesider.

Dette er og blir tidenes studiestart for realister og teknologer ved Universitetet i Oslo. For ordens skyld vil jeg nevne at vi allerede i forrige uke startet med forkurs for noen hundre studenter. Det er også viktig å ta vel i mot de som kommer tilbake etter en velfortjent sommerferie, som mange også har benyttet til sommerjobbing.

Universitetsplassen150816.jpg
Slik så det ut fra min plass på Universitetsplassen i fjor.

Første dagen går med til informasjon om hvert enkelt studieprogram før alle møtes til den store velkomstseremonien på Universitetsplassen kl. 15.00. Der er jeg, nå for 5. gang, iført min dekankappe. Jeg gleder meg til nok en gang til å ønske de nye studentene velkommen sammen med rektor, min dekankolleger, ordføreren i Oslo og leder av studentparlamentet.

I løpet av dagen vil studentene også møte et stort korps av faddere som vil ta dem gjennom dagen, hele resten av uka og også på ulikt vis bidra til at de første ukene blir best mulig for alle nye studenter. I tillegg til informasjon og at undervisningen starter, består uka av populærvitenskapelige foredrag og en serie med (fag)sosiale arrangementer. I tillegg til fadderen er alle våre (flere hundre) studentforeninger viktig for det sosiale og fagsosiale livet på Blindern.

Når fadderuka er over skal alle våre studenter, på alle våre studieprogrammer, på 2-dagers seminar Sundvollen. Du kan lese mer om disse populære programseminarene på studieprogrammenes hjemmesider. Her er en liten rapport fra en av de jeg har deltatt på de siste årene.

Da gjenstår det å ønske alle studenter, både de nye og de som kommer tilbake til videre studier, HJERTELIG VELKOMMEN til Universitetet i Oslo.