919 studiepoeng: Har studert sammenhengende siden 1965

Eva Ringstad
Eva Karine Disch Ringstad har tatt 919 studiepoeng. Foto Siri Ø. Eriksen/Khrono

Andelen studenter under 24 år øker kraftig, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Men noen bidrar til å øke snittalderen.

— Disse dørene er så tunge, det har de gjort for at kvinner ikke skal ta realfag, sier Eva Karine Disch Ringstad (73) til Khrono, som er med henne inn i Niels Henrik Abels hus på Blindern.

Spøken har hun brukt siden 1965. Det var da hun begynte å studere her. Og i likhet med "evighetsstudentene" man iblant hører om, ble hun bare værende.

Det vil si, etter den ordinære studietiden mellom 1965 og 1972 begynte hun å arbeide som lærer. Men hun fortsatte å ta enkeltemner ved UiO, primært ved Matematisk-naturvitenskapelig fakultet.

Ett semesters pause

Fra og med vårsemesteret 1975 har hun bare droppet semesteravgiften én eneste gang (høsten -85). Det finnes ikke noen komplett oversikt over studenter før det, men hun har altså vært registrert i minst 84 semestre, mest sannsynlig i over 100, skriver Khrono.

Det finnes noen få andre som har holdt på like lenge, men ingen av dem har vært registrert hvert eneste semester.

Mangler fortsatt noe

En utskrift fra Studentweb viser at hun har tatt 919 studiepoeng og tre universitetsgrader: to cand.mag.-grader (nå bachelor), og et hovedfag (master). Realfaglig didaktikk og geofag er noe av det hun har brukt tiden på.

Og fortsatt er det mer som interesserer.

— Jeg vil ta et kurs i astrofysikk før jeg gir meg.

Mer på Titan.uio.no:

Vil du ha flere forskningsnyheter om realfag og teknologi? Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev(link is external) eller følg oss på Facebook.

Kategori (smånytt):