Artikkel

Se stein og bein på Naturhistorisk museum

Se stein og bein på Naturhistorisk museum

Stan, tyrannosaurus, NHM
Tyrannosaurusen "Stan" er på plass i utstillingen. Foto: Karsten Sund/NHM

Fossiler, mineraler og krystaller fra mer enn 300 år med samling og forskning har fått et nytt hjem mens Brøggers hus (gamle Geologisk museum) pusses opp. 

Dette er en del av nasjonens skattkammer: Sjeldne, vakre og rare stykker av naturhistorien. De største attraksjonene fra Brøggers hus er på plass i en utstilling som fokuserer på estetikk og undring.

Utstillingen "Stein og bein" viser fram det beste av Naturhistorisk museums fossiler, mineraler og krystaller: Tyrannosaurusen "Stan", gullklumper, fossilet Ida, månesteiner, fiskeøglen fra Svalbard, verdens beste sølvkrystaller og den store sjøskorpionen.

Vi har valgt ut noen av de aller fineste fossilene og mineralene og satt dem sammen parvis for å vise ulike sammenhenger mellom dem: Hvorfor har mineralet labradoritt det samme perlemorsskinnet som fossile blekksprutskall? Hva er sammenhengen mellom et blekksprutfossil og den vakre edelstenen ametyst?

Og hva er likheten mellom en mammuttann og en krystall av hydroksylapatitt?

Utstillingen er åpen hver dag mellom klokken 11 og 16. Museet ligger i Botanisk hage, som er åpen fra klokken 07 til 21.

Mer på Titan.uio.no:

Er du interessert i forskningsnyheter om realfag og teknologi? Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev(link is external) eller følg oss på Facebook.

Kategori (smånytt):