Artikkel

Sjå nordlys i Oslo - midt på lyse dagen

Sjå nordlys i Oslo - midt på lyse dagen

Nordlysfotografar
Nordlysfotografar. Frå utstillinga til Teknisk museum

I forbindelse med Birkelandjubileet 13. -16. juni kan du sjå nordlys midt på lyse dagen i Oslo. På Universitetsplassen blir det Birkelandutstilling, og arrangørene lovar ein sjeldan nordlysoppleving.

Teknisk museum har laga ei splitter ny utstilling, Aurora polaris: Da nordlyset ble begripelig. 13. juni klokka 19 er det offisiell åpning, med foredrag og gratis inngang. Museet fortel om utstillinga: "Forskningshistorien blir formidlet gjennom kunstverk, vitenskapshistoriske gjenstander, fotografier og interaktive installasjoner. Utstillingen forsøker også å skape en opplevelse av det uhåndgripelige og overveldende ved nordlyset, opplevelser som treffer i magen i stedet for hodet."

Fleire symposiar vert arrangerte. Nokre av dei er fullteikna, men det er framleis mogleg å melde seg på Birkelanddagen Facing the future together 15. juni. Dit kjem statsminister Erna Solberg og ei rekkje foredragshaldarar.

Ihuga Birkeland-fans kan også delta på avdukinga av blå plakett på Birkelands hus i Inkognitogata 16. Det skjer mandag 12. juni klokka 11.

Er du interessert i forskningsnyheter om realfag og teknologi? Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev(link is external) eller følg oss på Facebook.

Kategori (smånytt):