Artikkel

Vin & Vitenskap: Sex og singelliv i dyreriket

Vin & Vitenskap: Sex og singelliv i dyreriket

påfugl, NHM
Hannpåfuglens fjær drar damer, men gjør det livsfarlig å leve i jungelen. Foto: NHM

Så du trodde din kveld på byen var frustrerende?

Sex og kjønn er tema vi alle forholder oss til, enten vi vil eller ikke. Vårt samspill kan virke komplisert, men det er et resultat av at vi – som mange andre flokkdyr – bruker sex til langt mer enn å reprodusere oss.

Ektepar og sjalusi

Hvordan opplever dyr sex?  Det finnes dyr som vokser sammen med partneren og alle varianter av flerkoneri, flermanneri og mer og mindre sjalu ektepar. Hør mer om dette og andre eksempler torsdag 15. juni fra klokken 19 til 21.

To zoologer og en sexolog forteller om samspillet mellom kjønnene og seksuelle vaner og uvaner hos flokkdyr.

Dette er kveld nummer to i Naturhistorisk museums nye konsept Vin & Vitenskap, der deltagerne får korte og fengende foredrag i en sosial setting med noe i glasset. Påmelding er nødvendig, billettene koster 150 kroner.

Et glimt av Oslos historie

Arrangementet er på Tøyen hovedgård, som ligger midt i Botanisk hage. Gården er en av Oslos eldste trebygningner og til vanlig ikke tilgjengelig for publikum, men brukes som representasjonslokaler for ledelsen ved Universitet i Oslo.

Er du interessert i forskningsnyheter om realfag og teknologi? Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev(link is external) eller følg oss på Facebook.

Mer på Titan.uio.no:

Kategori (smånytt):