Om det å møte fremtiden, sammen!

yara birkeland

Om det å møte fremtiden, sammen!

Hvordan skal vi produsere (nok) mat i fremtiden? Hvordan blir hverdagen for fremtidens bonde?  Hva er Yara Birkeland? Hvilke muligheter finnes i nye løsninger på fremtidens globale utfordringer? Dette er noen av spørsmålene som blir berørt under konferansen ”Facing the future together”, som arrangeres i universitetet Aula 14. juni 2017.

Birkelandjubileet

Det er i år 100 år siden vitenskapsmannen og oppfinneren Kristian Birkeland døde og 150 år siden han ble født. Sammen med Yara, Norsk Romsenter, Teknisk Museum og Det Norske Videnskaps-Akademi arrangerer Universitetet i Oslo Birkelandjubileet 13.-16. juni i Oslo. Gjennom disse fire dagene har vi flere arrangementer, men her vil jeg skrive litt spesielt om arrangementet den 14. juni i universitetets Aula på Karl Johan.

Erna og Yara Birkeland

Denne dagen er satt av i oppfinneren Kristian Birkelands ånd, og dagen skal handle om hva vi må gjøre for å møte fremtiden. Arrangementet i Aulaen åpnes av statsminister Erna Solberg, som også skal dele ut Yaras Birkelandpris. Deretter skal Svein Tore Holsether, konserndirektør i Yara, blant annet snakke om årets nyhet fra Yara, nemlig containerskipet Yara Birkeland, utviklet i samarbeid med KONGSBERG. Vi får ganske sikkert høre om denne båtens miljømessige gevinster.

”Facing the future together”

Vi får også et innblikk i hvordan hverdagen blir for fremtidens bonde. Noen vil også gjøre et forsøk på å se mot 2050. Hvordan skal vi produsere (nok) mat i fremtiden? Vi får også høre hvilke konkrete miljøutfordringer Birkelands forskning for over 100 år siden bidrar til å løse i dag.  Denne dagen, 14. juni, er satt av til foredrag og diskusjoner om vår felles fremtid, og det hele skal gjøres i  oppfinneren Kristian Birkelands ånd.

På Universitetsplassen blir det en flott utstilling om Birkelands arbeider knyttet til Yaras historie og gjødselproduksjon. Det vil også bli satt opp en innstallasjon der du kan få en opplevelse av nordlys! Les også denne artikkelen der fem representanter for arrangørene forklarer hvorfor det er  viktig å feire Kristian Birkeland.

Meld deg på!

Det er fortsatt mulig å melde seg på konferansen ”Facing the future together”, og du kan melde deg på HER!

Resten av Birkelandjubileet

Dagene etter, 15.-16. juni, er det arven etter vitenskapsmannen Kristian Birkeland som står på agendaen.  Den 13. juni er det Birkeland-dag for elever i videregående skole og åpning av Nordlysutstillingen på Teknisk museum.

Birkelandjubileet 2017

Mer på Titan.uio.no:

Interessert i forskningsnyheter om realfag og teknologi? Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev(link is external) eller følg oss på Facebook.

Kategori:
Tags: