Odile Eisenstein får prestisjefylt kjemipris

Odile Eisenstein
Odile Eisenstein er professor II ved Kjemisk institutt. En del av prisen er en tur for å forelese for studenter i Storbritannia. Foto: UiO

Odile Eisenstein, som er engasjert ved The Centre  for Theoretical and Computational Chemistry (CTCC) ved UiO, er tildelt "the Centenary Prize" fra britiske Royal Society of Chemistry.

Prisen gis til fremragende kjemikere som også er svært gode formidlere. Eisenstein får 5000 pund i tillegg til en medalje og en tur til de britiske øyer for å forelese.

Ser frem til å møte studentene

Eisensteins arbeid handler om å dechiffrere og analysere kjemiske reaksjoner. Dette er kunnskap som trengs for å kunne utvikle nye produkter på bedre og mer bærekraftige måter.

Hun er også involvert i forskning på en gruppe farlige bakteriers membraner. Professor Eisenstein er også  tilknyttet Institut Charles Gerhardt Montpellier i Frankrike.

Eisenstein sier at hun er svært beæret over prisen og over å havne i samme gruppe som fremstående kjemikere fra en rekke ulike land og fagområder. Hun påpeker at hun er glad for å bidra til å øke antall kvinnelige kjemikere som har fått denne prisen.

– Jeg gleder meg også veldig til å møte kommende forskere på forelsningsturen, sier hun.

Roses for originalitet

– Prisvinnerne våre blir vurdert etter originaliteten og betydningen i forskningen sin i tillegg til resultatene som vises i publikasjoner, patenter eller for den del software, sier Robert Parker, som er administrerende direktør for the Royal Society of Chemistry. – Prisene viser også viktigheten av samarbeid på tvers av fagområdene i kjemi og mulighetene hver enkelt har til å utvikle fruktbare fellesskap.

Ikke mindre enn 50 tidligere vinnere av denne prisen har vunnet Nobelprisen i kjemi for sitt banebrytende arbeid, senest fjorårets tre vinnere Jean-Pierre Sauvage, Fraser Stoddart og Ben Feringa.

Senteret Eisenstein jobber ved på UiO, blir snart en del av et nytt Senter for fremragende forskning.

Mer på Titan.uio.no:

Vil du ha flere forskningsnyheter om realfag og teknologi? Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev(link is external) eller følg oss på Facebook.

Kategori (smånytt):