19 kjemper om hver plass på nytt prestisjestudium

Studenter på ifi rundt et bord
Institutt for informatikk tilbyr flere svært digitalt rettede studier, nå også en  som er skreddersydd for kommende ledere. Foto: UiO

Med det nye bachelorstudiet Informatikk: Digital økonomi og ledelse vil UiO ta opp kampen om å utdanne fremtidens ledere. Digitale ferdigheter blir en viktig del av utdanningen.

– Studieprogrammet tar hensyn til ønskene fra arbeidsmarkedet og gir studentene en unik og ettertraktet utdanning, sier dekan Morten Dæhlen i sin blogg om studiet.

Han kaller det et knallsterkt alternativ til utdanningene innen industriell økonomi ved andre læresteder.

Og det ser ut til at studentene har tro på planen. 513 har satt Digital økonomi øverst på ønskelisten, og med 27 studieplasser gir det hele 19 førstevalgssøkere til hver plass. Dette gjør studiet til det mest attraktive i landet.

Tilsammen har 2168 kommende eller nåværende studenter søkt på studiet.

Gir gründerkompetanse

Stein Gjessing
– Det er et stort behov for kandidater med slik kompetanse, sier Stein Gjessing. Foto: UiO

– Vi synes det fantastisk morsomt at så mange ønsker å studere informatikk, økonomi og ledelse ved UiO, sier professor Stein Gjessing ved Institutt for informatikk.

– Vi gleder oss til å undervise det første kullet med studenter som ikke bare vil bli eksperter i informatikk, men samtidig vil vite hvordan en bedrift innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi skal drives, hvordan den skal ledes og hvordan den skal markedsføre sine produkter. Det er et stort behov for kandidater med slik kompetanse.  Studenter fra dette programmet vil  i tillegg ha meget gode forutsetninger for å bli gründere og skape nye bedrifter og nye arbeidsplasser, sier han.

Dette er i første omgang et bachelorprogram, men etter tre år vil studentene få mulighet til å ta en mastergrad i den samme fagkombinasjonen.

Flere vil ta realfag

Antall førstevalgssøkere til Matematisk-naturvitenskapelig fakultet ved UiO øker med 23 prosent fra i fjor. Det er nå i snitt 2,36 førstevalgssøkere til hver studieplass.

Mer på Titan.uio.no:

Er du interessert i forskningsnyheter om realfag og teknologi? Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev(link is external) eller følg oss på Facebook.

Kategori (smånytt):