Finalen i biologiolympiaden er igang!

Denne uken kom 16 av Norges flinkeste biologielever til Blindern, hvor de får intensiv undervisning i én uke før den endelige finaleprøven holdes fredag 7. april. Resultatene kunngjøres samme dag.

De to innledende prøvene foregår på de lokale skolene. I første prøve deltok hele 797 elever fra 53 skoler rundt omkring i landet. Nå er vinnerne kunngjort, og de 16 elevene kommer fra 10 ulike fylker og 14 ulike skoler.

I løpet av finaleuken blir de undervist i temaer fra Campbell biology, som er en av de mest brukte bøkene i biologi på universitetsnivå. Det er professorer og andre eksperter som underviser elevene denne uka. Instituttleder Rein Aasland skal selv undervise deler av pensum.

Biologiolympiaden arrangeres i håp om å bidra til å styrke biologifagets anseelse og øke rekrutteringen til biovitenskap.

En av årets deltakere, Sander Sørbø fra Skeisvang vgs. i Haugesund, deltok også i finalen i fjor, da han gikk i 2. klasse. Han er så langt den eneste som har deltatt to ganger i finalen i den norske biologiolympiaden.

For mer informasjon om biologiolympiaden, se nettsidene.

Kategori (smånytt):