1000

Tusen

1000

Tittelen på dette innlegget er ikke noe annet en at dette innlegget er innlegg nummer 1000 på denne bloggen. Det betyr at jeg, pluss noen gjester og medforfattere, har publisert i gjennomsnitt 2,66 bloggartikler i uka på Dærnt´s Corner siden oppstarten i januar 2010.

Fra 1 til 999

Det første innlegget handlet om programmeringsspråket som endret verden og ble skrevet mens jeg var instituttleder på Institutt for informatikk. Den siste, før dette innlegget, omhandlet mitt viktigste råd til unge mennesker som på denne tiden av året skal velge hva de skal studere fra høsten.

Titan.uio.no

I desember 2015 ble denne bloggen en del av felleskapet på Titan.uio.no. Overgangen fra å være frittstående til å være en del av Titan.uio.no var et skikkelig løft, både i form av flere lesere og at mine innlegg er blitt en del av en enhet.

Fysikk-OL
De fem beste i den norske finalen i Fysikk-OL var fra venstre Marius Lindegaard, Carl Fredrik Andresen, Anders Christian Mathisen, Weicheng Hua og Nikita Klimenko. Foto: Inger Kristine Volden

Tre kategorier

De 1000 innleggene kan i all hovedsak deles i tre kategorier:

• Forsknings- og utdanningspolitikk, der mange av innleggene også har stått på trykk i pressen, primært i Aftenposten og DN, men noen er også publisert på andre digitale plattformer som for eksempel Khrono. Det er mange artikler jeg kunne ha trukket frem fra disse syv årene. Det skal jeg ikke gjøre, men innlegget om ”Det norske mattebedraget” i DN fra 2013 fikk stor oppmerksomhet.
  • Presentasjon av hendelser, aktiviteter, prosjekter og lignende fra den virksomheten jeg til enhver tid har ledet ved Universitetet i Oslo. Frem til 1. januar 2013 var dette Institutt for informatikk, og fra 1. januar 2013 Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet ved Universitetet i Oslo. En slik hendelse var også utdelingen av diplomer til vinnerne av den norske finalen i fysikk-OL sist fredag, der bildet til venstre viser de fem beste, som tilbys tur til den internasjonale finalen. Den norske finalen ble vunnet av Nikita Klimenko.
  • Opplevelser i livet der nesten alle artiklene har en eller annen kobling til forskning og/eller utdanning. Her er et lite innlegg om bølger og vind – en liten opplevelse på en padletur for et par år siden.  Denne om olje i toppen av et tre er også lest av mange. Disse innleggene blir som regel skrevet nå jeg skuer utover Myrasundet – sundet mellom Husøy og Foynland utenfor Tønsberg.

Fremtiden?

Det er ikke åpenbart at det blir 1000 nye innlegg på litt over syv år, men jeg kommer helt sikkert til å fortsette med dette. Kanskje jeg når 2000 innlegg før jeg blir pensjonist?  Og da er det på sin plass å si 1000 takk til alle lesere, jeg håper dere og enda flere vil følge med i årene som kommer!

Kategori: