Ig Nobel Show at UiO

Ig Nobel Show

Ig Nobel Show at UiO

Fredag 24. mars kl. 16 besøker Marc Abrahams, initiativtakeren til den alternative Nobelprisen Ig Nobel, Universitetet i Oslo sammen med tre tidligere vinnere som vil fortelle om forskningen som har gitt dem denne æren.

Arrangementet er åpent for alle. Realistforeningen holder baren åpen og Forskerforbundet byr på popkorn og Jazz. Velkommen til Sophus Lies auditorium fra kl. 15.

Som en ekstra bonus vil Luxuriant Hair Club for Scientists Woman of the Year bli annonsert, og ryktene vil ha det til at Anneleen Kool ved Naturhistorisk museum er en het kandidat!

Ig Nobel-prisen utdeles hvert år ved Harvard University etter ett kriterium: Den går til forskning som får deg til å le, og deretter til å tenke, forskning som du forteller vennene dine om neste gang du treffer dem. Målet er å øke interessen for forskning ved å fremstille den på en ny måte. Hvert år kjemper 9000 nominerte bidrag om de ti prisene, som utdeles av vinnere av den opprinnelige prisen. Kategoriene varierer, men samsvarer til dels med Nobelprisene. Det blir i dag ansett som en ære å vinne prisen, og en femtedel av nominasjonene kommer fra forskere som nominerer seg selv.

Prisen er blitt så populær at billettene til utdelingen ofte er utsolgt et halvt år i forkant, og selv om prisvinnerne mottar en diskret beskjed om tildelingen og har mulighet til å avslå den, velger mottakerne å ta den imot, og betaler selv reisen til utdelingen som finner sted ved universitetet i Harvard.

Prisvinnerne som er til stede ved årets Ig Nobel Show i Oslo er:
Dr. Nadia Dominici, som har oppdaget at noen mennesker vil være fysisk i stand til å løpe over overflaten av en dam, hvis den personen og dammen var på månen.

Dr. Piers Barnes, som har regnet ut hvor mange fotografier du må ta for å være (nesten) sikker på at ingen i gruppen vil ha øynene lukket.

Dr. Kees Moeliker, som har dokumentert det første vitenskapelig registrerte tilfellet av homofil nekrofili blant stokkender.

For mer om arrangementet: https://www.facebook.com/events/1663035157334486/