Rytme er grunnleggende, hilsen Forskningsrådet

Anne Danielsen, Alexander Refsum Jensenius
Anne danielsen og Alexander Refsum Jensenius blir ledere for det nye senteret. Foto: Ellen Evju Jahr

Rytme er grunnleggende, hilsen Forskningsrådet

– Dette er en helt utrolig mulighet, jubler senterlederne Anne Danielsen og Alexander Refsum Jensenius. Centre for Interdisciplinary Studies in Rhythm, Time and Motion får status som Senter for fremragende forskning.

Centre for Interdisciplinary Studies in Rhythm, Time and Motion (RITMO) er et tverrfakultært samarbeid mellom Institutt for musikkvitenskap, Institutt for informatikk og Psykologisk institutt. Tildelingen betyr en grunnfinansiering på 15 millioner kroner pr. år i ti år.

Anne Danielsen og Alexander Refsum Jensenius blir senterledere for RITMO. I tillegg vil senterets kjernegruppe bestå av Nanette Nielsen og Stan Hawkins fra musikkvitenskap, Bruno Laeng fra psykologi og Jim Tørresen fra informatikk.

Gleder seg over å få tid

Danielsen og Jensenius er glade for den unike anledningen til å fordype seg i komplekse problemstillinger over tid og innenfor gode rammer. De understreker også viktigheten av det tverrfaglige samarbeidet med kolleger fra informatikk og psykologi.

– Vi gratulererer og synes det er hyggelig at langvarig, systematisk arbeid gir resultater, sier dekan Arne Bugge Amundsen ved Det humanistiske fakultet.

– Jeg er strålende fornøyd og spesielt glad for at vi får et senter som virkelig utfordrer grensene mellom fagdisipliner og fakulteter, sier forskningsdekan Ellen Rees.

LES OGSÅ: Dagen i dag har vi sett frem til med spenning: Brutalt bra!

Rytme og biologi

Gjennom SFF-ordningen ønsker Forskningsrådet å fremme kvalitet i norsk forskning og løfte forskningsmiljøer til et høyt internasjonalt nivå.

I kunngjøringen fra Forskningsrådet beskrives senteret slik: «Rytme er grunnleggende for mennesker når vi går, danser og spiller, forteller historier eller prøver å forutsi fremtiden. Rytme er også en basal del av den menneskelige biologi. Senteret skal studere de perseptuelle og kognitive mekanismene som ligger under vår evne til å oppleve rytme og agere rytmisk.»

Mer på Titan.uio.no:

Er du interessert i  forskningsnyheter om realfag og teknologi? Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev(link is external) eller følg oss på Facebook.

Kategori:
Tags:

internett, dekning, Asia

Gjør informasjon gratis med forenklet internett

Tilpasset internett der folk har dårlig råd eller det ikke finnes i dag, skal bidra til bedre helse, utdanning og økonomi.

Som gjesteland på G20-toppmøtet må Norge bidra til å endre verden, skrev st

Nordlys

Kristian Birkeland: Verdens første romforsker

Han oppfant kunstgjødselen og startet Norsk Hydro, ble nominert til nobelprisen åtte ganger og døde før han ble 50. Nå skal han feires. Bli med på en vandring gjennom Kristian Birkelands liv og arbeid.

Sian Beilock, Chicago

Nå skal studentene sees og aktiviseres

– Man kan ikke basere seg på noen tilfeldige nikk på første rad når man skal sjekke om studentene har forstått det de skal, ble det sagt på årets MNT-konferanse om utdanning i realfag.