Rytme er grunnleggende, hilsen Forskningsrådet

Anne Danielsen, Alexander Refsum Jensenius
Anne danielsen og Alexander Refsum Jensenius blir ledere for det nye senteret. Foto: Ellen Evju Jahr

Rytme er grunnleggende, hilsen Forskningsrådet

– Dette er en helt utrolig mulighet, jubler senterlederne Anne Danielsen og Alexander Refsum Jensenius. Centre for Interdisciplinary Studies in Rhythm, Time and Motion får status som Senter for fremragende forskning.

Centre for Interdisciplinary Studies in Rhythm, Time and Motion (RITMO) er et tverrfakultært samarbeid mellom Institutt for musikkvitenskap, Institutt for informatikk og Psykologisk institutt. Tildelingen betyr en grunnfinansiering på 15 millioner kroner pr. år i ti år.

Anne Danielsen og Alexander Refsum Jensenius blir senterledere for RITMO. I tillegg vil senterets kjernegruppe bestå av Nanette Nielsen og Stan Hawkins fra musikkvitenskap, Bruno Laeng fra psykologi og Jim Tørresen fra informatikk.

Gleder seg over å få tid

Danielsen og Jensenius er glade for den unike anledningen til å fordype seg i komplekse problemstillinger over tid og innenfor gode rammer. De understreker også viktigheten av det tverrfaglige samarbeidet med kolleger fra informatikk og psykologi.

– Vi gratulererer og synes det er hyggelig at langvarig, systematisk arbeid gir resultater, sier dekan Arne Bugge Amundsen ved Det humanistiske fakultet.

– Jeg er strålende fornøyd og spesielt glad for at vi får et senter som virkelig utfordrer grensene mellom fagdisipliner og fakulteter, sier forskningsdekan Ellen Rees.

LES OGSÅ: Dagen i dag har vi sett frem til med spenning: Brutalt bra!

Rytme og biologi

Gjennom SFF-ordningen ønsker Forskningsrådet å fremme kvalitet i norsk forskning og løfte forskningsmiljøer til et høyt internasjonalt nivå.

I kunngjøringen fra Forskningsrådet beskrives senteret slik: «Rytme er grunnleggende for mennesker når vi går, danser og spiller, forteller historier eller prøver å forutsi fremtiden. Rytme er også en basal del av den menneskelige biologi. Senteret skal studere de perseptuelle og kognitive mekanismene som ligger under vår evne til å oppleve rytme og agere rytmisk.»

Mer på Titan.uio.no:

Er du interessert i  forskningsnyheter om realfag og teknologi? Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev(link is external) eller følg oss på Facebook.

Kategori:
Tags:

Sunniva Rose foran CACTUS-detektoren ved UiOs syklotronlaboratorium

Styrker argumentene for thorium som kjernebrensel

FNs klimapanel peker på tre teknologier som kan bidra til å løse de globale klimaproblemene. – Her i Norge driver vi med «cherrypicking», sier kjernefysiker Sunniva Rose. – Det skal liksom ikke snakkes om kjernekraft. Hun gjør det likevel.

Dekan Morten Dæhlen gratulerte SFF-vinnerne fra en improvisert talerstol i spiraltrappa på Fysisk institutt

– Gratulerer med den fremragende dagen!

Morten Dæhlen, dekan ved UiOs matematisk-naturvitenskapelige fakultet, ble hoppende glad da han onsdag morgen oppdaget at fakultetets forskere er med i hele fem av tilsammen ti nye Sentre for fremragende forskning. – Men jeg ble ikke så overrasket, fordi jeg visste at vi er innmari gode her! sa han til en jublende forsamling onsdag ettermiddag.