Følg forskere og studenter på forskningsopphold på Svalbard

Svalbard, seksjon for mekanikk
To av forskerne ved teltet som først og fremst skal holde batteriene varme.  Foto fra bloggen/UiO

Første dag handlet om sikkerhetskurs, skytetrening og kunsten å kjøre snowmobil.

Forskningsprosjektet "Experiments on waves in oil and ice" er et samarbeid mellom seksjon for mekanikk ved UiO og forskere fra Unis, Meteorologisk institutt og National Unversity of Ireland Galway. Med undersøkelser av de fysiske prosessene som sprer olje på åpent og islagt hav skal de bidra til å utvikle teknologi for gjenoppretting av miljøet i Arktis og redusere miljøfarene ved oljeforurensning.

Du kan følge forskere, stipendiater og masterstudenter på turen gjennom prosjektets egen blogg.

Mer på Titan.uio.no:

Vil du har flere forskningsnyheter om realfag og teknologi? Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev(link is external) eller følg oss på Facebook.

Kategori (smånytt):