Nytt studieprogram (7): I fremtiden vil ”alt” inneholde elektronikk

Gruppearbeidende studenter
Studenter i nye lokaler i Fysikkbygningen. Bruk bildet.

Nytt studieprogram (7): I fremtiden vil ”alt” inneholde elektronikk

I samarbeid med Institutt for informatikk utvikler Fysisk institutt det nye elektronikk-programmet ved Universitetet i Oslo. Her kombineres dybde og bredde, og som student vil du møte en rekke viktige anvendelsesområder gjennom studiet.

Nye fagkombinasjoner skaper mer helhet

Det nye bachelorprogrammet Elektronikk, informatikk og teknologi  kombinerer det tidligere studiet i "Elektronikk og datateknologi" med nano-elektronikk og signalbehandling som tidligere var knyttet til et annet program.  Det nye programmet gir en mer helhetlig tilnærming til fremtidens løsninger for utvikling av (nano)elektronikk,  datahåndtering og hvordan denne type teknologi kan brukes på ulike områder.

elektronikk

Bredde og valgfrihet

I tillegg til sammenslåingen nevnt over er det gjort flere små og store endringer i forhold til det gamle elektronikk-programmet. For å sikre en større bredde i programmet, er alle studieretninger fjernet på bachelor. Dette øker studentenes valgfrihet i opptak til masterstudier. Denne bredden krever at det gis noen flere obligatoriske emner, blant annet de grunnleggende emnene innen elektronikk og signalbehandling. For å sikre fysikkgrunnlaget vil studentene også få noe mer mekanikk i  studieløpet.

Alle programmene

Dette er nummer 7 av 16 artikler her på bloggen om våre nye programmer.

Blogginnleggene om alle studieprogrammene:

Studieprogrammet i Elektronikk, informatikk og teknologi kan du lese om her, og alle de nye studieprogrammene kan du lese om her.

Ta deg også tid til å se denne filmen om Elektronikk, informatikk og teknologi-programmet:

Kategori: