SFF-senteret CEED fyller fire år

Logo for fire års-jubilanten. Logo: CEED
Fire års-jubilanten CEED. Logo: CEED.

Senter for Jordens utvikling og dynamikk ble formelt åpnet i mars 2013, og senteret er nå i 2017 blitt hele fire år gammelt.

Gratulerer!

I dag teller CEED over 50 ansatte, alle medarbeidere innen ulike tverrfaglige fagområder. Fra den spede begynnelsen i 2013 var det ca 20 ansatte, og mange kom fra det tidligere SFF-senteret PGP.

I tillegg til dem som er ansatt på CEED i dag bidrar flere av de faste vitenskapelig ansatte ved Institutt for geofag til CEEDs forskning. Institutt for geofag er også vertsinstitusjon for senteret.

Godt synlig internasjonalt

Tempoet på senteret er høyt; med deltagelse og presentasjoner på de store internasjonale GEO- og Earth Science konferansene, de ansatte har en høy publiseringsfaktor og det er åpne seminarer nesten hver uke. Senteret er inne på sosiale medier, har sin egen blogg, Twitter-konto og er på Facebook. Forskningen siteres ofte i mediene.

Mange av CEEDs forskere har også rukket å bemerke seg i inn- og utland med utmerkelser, priser og tildeling av forskningsmidler. Trond Helge Torsvik fikk i 2016 UiOs forskningspris.

Det høye aktivitetsnivået i CEED bidrar til å gjøre forskningsmiljøet større og aktiviten mer omfattande.

Gratulerer til alle på CEED fra Institutt for geofag!

Senteret har seks tematiske forskningområder:  Jordens dype indre  |  Jordens dynamikk |  Jordens miljøkriser  |  Jorden og naboplanetene  |  Numerisk modellering og visualisering  | Paleomagnetisme og bergartsmagnetisme

Besøk gjerne senterets websider: www.mn.uio.no/ceed

Kategori (smånytt):