IBV Grand Prix: Forskningsformidling på fem minutter

Verdens første IBV Grand Prix gikk av stabelen 15. februar. Dette er Institutt for biovitenskaps interne formidlingskonkurranse på UiO, inspirert av arrangementet Kjemi Grand Prix ved Kjemisk Institutt.

Formålet var å gi unge forskere muligheten til å presentere arbeidet sitt på en populærvitenskapelig måte og samtidig gi forskere en mulighet til å få vite hva som foregår utenfor deres egen seksjon. Forhåpentlig gir arrangementet mulighet til samarbeid på tvers av gruppene.

16 kandidater ble nominert til å holde foredrag - knapt fem minutter lange.  Vinneren ble avgjort med en blanding av en jury på fem personer og stemmer fra publikum. Mange kreative presentasjonsteknikker ble brukt, blant annet var det en som presenterete sitt foredrag på rim, noe mange var spesielt imponert over.

Det var nokså jevnt mellom publikums stemmer og juryen, og det endelige resultatet er som følger:

Michael Matschiner fra CEES vant førstepremien, som besto av et reisestipend på 10 000 kroner.

Han sier følgende om arrangementet:

– Jeg mener at IBV Grand Prix-arrangementet var en fin måte å få vite mer om arbeidet på de andre gruppene på IBV. Jeg synes alle presentasjonene var informative og underholdende, og femminuttersformatet er ideelt for å få en rask oversikt over de ulike fagfeltene.

Andreplassen tok Bastiaan Star ved CEES, Marie Davey ved EVOGENE ble nummer tre.

Mer fra Titan.uio.no:

Kategori (smånytt):