Jenter og teknologi: Inn i fremtiden med et smell

Jenter og teknologi, Øystein Foss, kjemi
Øystein Foss fra Kjemisk institutt på UiO forklarer problemet med kupromp. Etterpå skjøt han sjokolade med bazooka. Foto: Wenche Willoch/UiO Bruk bildet.

Hvis oppmøtet på konferansen Jenter og teknologi er avgjørende, bør fremtiden for økt kvinneandel i teknologiske yrker være sikret.

Ved 600 påmeldinger til arrangementet i Chateau Neuf 8. februar måtte arrangørene UiO og HiOA si stopp, og etter fire timer fullstappet med informasjon, eksperimenter og poengtering av at "alt gutter kan, kan jenter (minst) like godt", var det fortsatt nesten 300 igjen som deltok på den avsluttende konkurransen der de ble testet i hva de husket av det som var blitt fortalt.

Konferansier Sunniva Rose geleidet elevene fra ungdomsskoler og videregående gjennom dagen og hamret inn viktigheten av å kunne stå på egne ben, enten man vil ballettdanser, som hun drømte om, eller kjernefysiker, som hun ble.

Kjemiker Øystein Foss fra UiO er kjent for sine knallforelesninger og vartet opp med et show spekket med smell, farger, flammer og lukter, mens tidligere og nåværende studenter påpekte at teknologi handler om å skape et samfunn for mennesker – så akkurat det skal i hvert fall ikke være noe argument imot en realfaglig utdanning.

Mer på Titan.uio.no:

Flere forskningsnyheter om realfag og teknologi? Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev(link is external) eller følg oss på Facebook.

Kategori (smånytt):