Nyoppusset bibliotek åpner dørene!

Åpning Akademisk skrivesenter
Det er ikke lenge siden vi kunne glede oss over åpningen av skrivesenteret - i dag er det en ny åpning!

Nyoppusset bibliotek åpner dørene!

HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus har vært gjennom det TV-serier vil kalle en «total makeover». Vi har vært på forhåndsvisning. Resultatet er imponerende. Læringsmiljøarbeidet på UiO har fått et betydelig løft. Alle vil ha glede av å ta en tur innom biblioteket og inspisere de nye mulighetene.

Biblioteket har beholdt sin nordiske egenart. I de lyse lokalene legges det nå tydelig til rette for teamarbeid. Det vet vi at UiO-studentene trenger. Studentene har selv vært en pådriver i arbeidet. Her kan de lære av hverandre – lokalene gir dem svært gode muligheter til å delta i utprøving av egen og andres kunnskap, essensen i alt godt akademisk arbeid.

I team Stølen & Mo vil vi arbeide for at disse utbedringene markerer starten på en god trend for UiO. I 2014, da jeg var studiedekan på HF, prioriterte vi oppussing av Sophus Bugge i vårt budsjettinnspill til UiO. I 2014 ga vi som dekanat på HF også støtte til UBs søknad om midler til opprusting av læringsmiljø på Georg Sverdrups hus. Nå er lokalene nyoppusset og klare til bruk begge steder.

Universitetsbiblioteket har investert systematisk i ny teknologi over lang tid. Nå har de gjort ytterligere en innsats. I de nye lokalene møter studentene digitale løsninger de allerede bruker til alt her i livet. På det nye HumSam–biblioteket inviteres de helt eksplisitt til å bruke denne teknologien også i en faglig ramme. USIT har dessuten flyttet sitt tilbud om brukerstøtte inn i Georg Sverdrups hus. Man får en sterk følelse av at arkitektene bak prosjektet har vært drevet av stor omtanke for dem som skal ta lokalene i bruk. Det finnes stikkontakter overalt. Og det finnes fremdeles rom for dem som bare vil lese, tenke og finne ro.

Mange av studentene på UiO kommer rett fra videregående skole. De fleste kommer fra en skolehverdag der bygg, læring og teknologi sees i sammenheng. På UiO har vi hatt et etterslep. Jeg er glad for at jeg fikk være med i den viktige forberedende fasen av arbeidet og for at studenter og lærere nå kan ta de nye områdene og løsningene i bruk.

Gro Bjørnerud Mo
prorektorkandidat