Låner ut 3D-printer på biblioteket

Lånekort på Realfagsbiblioteket på UiO er i ferd med på bli det eneste man trenger for å bli produsent av tredimensjonale plastfigurer. En 3D-printer er det nyeste tilskuddet til samlingen i det som nylig ble kåret til Årets bibliotek 2016.

3D-printer, realfagsbiblioteket
3D-printeren smelter plasttråd ved 210 grader og kan for eksempel komme til nytte for Ivar Stangeby. Han er masterstudent i matematikk og regner med  at printeren vil gjøre det lettere å visualisere det som i dag bare er todimensjonale figurer på et ark. Foto: Åsmund H. Eikenes/Framtida.no

Bibliotekar Trude Westby er ikke redd studentene skal misbruke den nye printeren.

– Dersom nokon er ute etter å gjere skade, så er det jo også mykje informasjon i bøkene dei kan bruke til det, og bøker sensurerer vi jo ikkje, sier hun til Framtida.no.

Uansett tror hun ikke denne modellen, en Ultimaker 2+ til 20.000 kroner, egner seg til produksjon av for eksempel våpen.

Siden 3D-printing så fort har gått fra å være utenkelig til mulig, vurderer Westby å plassere 3D-printeren i science fiction-avdelingen, som er landets trolig største, med over 6000 boktitler og en rekke filmer.

Her er 3D-printer en nødvendighet: Informatikkstudentene bygger sine egne roboter

MN-fakultetet har pusset opp alle studiene: – Studenter som stiller  spørsmål, er universitetets viktigste bidarg til innovasjon

Har skapt en stedfortreder til klassrommet: Produserer roboter på spreng for å hjelpe syke barn

Kategori (smånytt):