Her starter morgendagens gründere og entreprenører

ent9800, phd-kurs, innovasjon, Elin Kubberød, Truls Erikson
Elin Kubberød (t.v.) og Truls Erikson (t.h.) fra Institutt for informatikk med deltakerne på det aller første kurset for doktorgradsstipendiater som vil lære mer om innovasjon. Foto: Wenche Willoch/UiO Bruk bildet.

Doktorgradsstipendiater med en gründer i magen er nå litt nærmere mål. I dag møttes ni  av dem til første dag av kurset Innovation and intellectual property rights (innovasjon og opphavsrett), et program for UiOs innovasjonsstipendiater.

Studentene, som kommer fra ulike fagfelt, skal lære seg å tenke som en entreprenør, hva som skal til for å lykkes med å få forskningsbasert teknologi ut i markedet - rett og slett å tenke strategisk rundt kommersialisering av forskningen sin.

Dette er et pilotprosjekt for Senter for entreprenørskap, som tilbyr fem skreddersydde kursdager for studentene i tillegg til at de skal delta på kurs som allerede finnes for masterstudenter i innovasjon.