Tilbyr masterstudenter plass på NASA-rakett

G-Chaser emblem og Ketil Røed
G-Chaser emblem og Ketil Røed, av Hilde Lynnebakken /UiO

— Dette er en unik mulighet til å få delta i et NASA-prosjekt. Studentene får være med på hele prosessen, fra planlegging og bygging til oppskyting og rapportering, sier Ketil Røed, førsteamanuensis i elektronikk ved UiO.

Raketten det er snakk om har fått navnet G-Chaser og er en NASA-rakett på størrelse med en vanlig forskningsrakett.

I prosjektet er det 4 plasser for norske studenter, to av disse ved UiO. De andre studentene kommer blant annet fra Universitetet i Tromsø, University of Colorado og Penn State.

G-Chaser starter med kick-off på Andøya i mai. Det blir også to opphold ved NASA Wallops i Virginia, USA før oppskyting fra Andøya Space Center i januar 2019.

Den norske deltakelsen i G-Chaser er delvis finansiert av Norsk Romsenter.

— Oppgavene passer perfekt for studenter som skal begynne på master i elektronikk eller romfysikk høsten 2017, og som er interessert i en eksperimentell oppgave, sier Røed.

Studentraketten G-Chaser er del av et større amerikansk-japansk-norsk samarbeid om forskning på ionosfæren: Grand challenge initiative cusp. Les om det i artikkelen Innleder gigantsamarbeid med NASA

G-Chaser kan følges på Facebook

Kontakt: Ketil Røed