UiO på Hedmarken

[BAD IMAGE  LINK]

Medisin-student Maren Bjørnstad i aksjon på Stange videregående skole.

Dette innlegget er laget i samarbeid  med Roger Antonsen.

Sammen med medisin-student Maren Bjørnstad var vi UiO-ambasadører på Stange videregående skole denne uka. Vi (Morten og Roger) hadde konstruert en duett der vi til sammen snakket om informatikkens historie krydret med Rogers intelligente sjongleringsballer og noen spekulasjoner om fremtidens digitale verden. Maren gav en strålende presentasjon av alle UiOs mulige studieretninger og en entusiastisk beskrivelse av hvordan det er å være student ved UiO. Vi er rimelig sikre på at flere elever i salen fikk lyst til å studere ved UiO.

I reisen gjennom informatikkens historie var vi innom Ada Lovelace (verdens første programmerer), Alan Turing (Informatikkens far), Tim Berners-Lee
(mannen som utviklet www) og selvfølgelig Kristen Nygaard og Ole-Johan Dahl som oppfant objekt-orientert programmering. For denne oppfinnnnelsen fikk de Turing-prisen i 2001 - en pris som gjerne kalles informatikkens Nobel-pris.

Sjongleringsballene til Roger kan utføre beregninger og kommunisere trådløst med hverandre, og det ble selvfølgelig en "live" forestilling for elevene. Vi tok oss også tid til en liten tur under panseret på Facebook og inn i vår egen hjerne. Det var "stinn brakke" og alle elevene var "lys våkne" gjennom hele forestillingen.

Roger

Roger i godt driv med verdens første programmerer på lerretet.

Morten"

Morten forteller om John von Neumann - en av verdenshistoriens skarpeste hjerner

Migration: