Hyttetur med masterstudentene

Faglig innhold

Hyttetur med masterstudentene

Alle nye bachelorstudenter ved UiO får tilbud om å bli med på fadderordningen som gir de nye studentene muligheten til å bli kjent med andre som skal gå det samme studiet som dem. I mangel på en slik ordning for masterstudenter, kom studentene i INF5205/INF9205 i samarbeid med de ansatte i DESIGN-gruppen opp med ideen om en hyttetur for alle de nye studentene samt ansatte i forskningsgruppen.

Gruppearbeide

«Det hele startet etter fem intense uker på Tangible-kurset. Der var vi tolv studenter som så hverandre omtrent åtte timer om dagen, hver dag. Det ble god stemning i gruppa, og vi hadde lyst til å bli kjent med alle de andre studentene som tok alle andre mulige fag» forteller Lone og Pernille, begge nye masterstudenter, som ble utnevnt som «hyttetursjefer» og var dermed initiativtagere for arrangering og bidro med organisering av turen.

Formålet med hytteturen var å ønske de nye studentene velkommen og bli kjent med hverandre på tvers av fag og roller i gruppen. Det var også et ønske om å ha et faglig opplegg for både masterstudenter og PhD-kandidater.

Den times lange gåturen fra Sørkedalen skole til Studenterhytta (http://www.studenterhytta.no/) ble benyttet til å dele gruppene i lag og ha en rebus. Gruppebildene var kun noen av de ulike kreative resultatene av postene underveis. Studenterhytta har plass til 60 mennesker og dermed ble det mer enn nok plass til både faglige og sosiale aktiviteter. Masterstudentene hadde en workshop der de lærte teknikker for å formulere en masteroppgave mens PhD-kandidatene hadde en nyttig økt sammen med de fastansatte om fagfellevurdering av akademiske publikasjoner.

Etter det faglige opplegget var det tid for taco-middag, og fest fylt med video-visninger fra gåturen, fremføring av vitser, spill, og nattgrilling. Alle som var til stedet følte at dette var en god start på den nye design-hyttetur-tradisjonen.

Vi ser alle frem til neste års tur!

Gruppebilde, designstudenter på hyttetur
Tags: