Hedvig Nordeng er Årets farmasøyt

Professor Hedvig Nordeng ved Farmasøytisk institutt ble kåret til Årets farmasøyt, under markeringen av Verdens farmasøytdag med et antibiotikaseminar på Litteraturhuset 26. september.

Hedvig Noreng
Hedvig Nordeng. Foto: Gunhild M. Haugnes/UiO Bruk bildet.

Nordeng fikk prisen for å ha satt fokus på legemiddelbehandling til barn, gravide og ammende , gjennom sin mangeårige forskning.  Professor Nordengs arbeid har også fått stor oppmerksomhet internasjonalt.

Årets farmasøyt er en utmerkelse som gis til en yrkesaktiv farmasøyt som på en spesiell måte har bidratt til å forsterke, utvikle eller befeste farmasiens og farmasøytenes rolle i samfunnet, og som gjennom sin yrkesutøvelse står som et forbilde for andre farmasøyter. Arrangementet i Litteraturhuset var i regi av Farmasøyter Uten Grenser (FUG) og Norges Farmaceutiske Forening.

Ansatte ved Farmasøytisk institutt har også tidligere fått prisen ved et par anledninger. Professor Espen Molden (nå ved Diakonhjemmet) fikk prisen i 2006, og professor II  Kirsten Viktil mottok hedersbevisningen ved den første tildelingen i 2001.

Mer informasjon om Verdens farmasøytdag

NRK Dagsrevyens innslag om antibiotikaresistens