Reisebrev fra biologi-OL i Vietnam

Biologi-OL Hanoi 2016
Det norske laget i biologi-OL før alvoret startet.

Reisebrev fra biologi-OL i Vietnam

Hanoi i Vietnam er totalt forskjellig fra lille fredfulle Trondheim. Sykler, mennesker, bråk, kaos og ikke minst scootere fyller Hanois trange gater.

Dagene preges av 38 varmegrader, høy luftfuktighet og strålende sol, faktorer som kan føre til et ekstremt regnvær på kveldene. Vi er jo så heldige som ikke bare har fått muligheten til prøve oss på den internasjonale biologiolympiaden, men som også har fått muligheten til å oppleve Vietnams hovedstad midt i regntiden.

Vietnamesere er et stolt folk. De er stolte av landet sitt og av sin historie. Dette gjenspeiler seg i måten vi ble behandlet på og det vi opplevde.

Alle seremonier og utflukter var storslåtte og de hadde ikke spart på noe. Vi ble vist flere fantastiske sider av vietnamesisk kultur.

Vi fikk også ’’VIP-behandling’’ med politieskorte hver gang vi skulle ut, fint hotell og flust med gaver.

Et annet resultat av den vietnamesernes stolthet var veldig vanskelige eksamener, spesielt praktiske eksamener. Jeg tror ikke norske studenter klarer å se for seg hvor omfattende og utfordrende disse praktiske eksamenene er.

Biologi-OL Hanoi 2016
Det norske OL-laget fikk også tid til turer rundt omkring i Hanoi.

Når det er sagt synes jeg den lille brøkdelen jeg klarte og gjennomføre var veldig morsom.

Jeg var også veldig forberedt på at alle eksamenene ville ligge ganske langt over mitt nivå, noe som var tilfelle, men jeg føler meg veldig privilegert som fikk prøve meg.

Det absolutt beste med hele opplevelsen var imidlertid møtet med så mange forskjellige nasjoner og personligheter. Alle deltakerne var så åpne og interesserte. Alle var lette og bli kjent med og veldig hyggelige.

Gjennom eksamenene, utfluktene og sosiale sammenkomster på kveldene møtte vi alltid nye mennesker, alle like hyggelige og åpne. Språk var ikke noe problem, og det er helt umulig og ikke skape nye vennskap med mennesker fra andre nasjoner. De lokale guidene våre var også med å bidra til flotte opplevelser og nye vennskap.

Hanoi oversteg alle mine forventninger. I fremtiden håper jeg at biologi-OL blir kjent for så mange som mulig og at alle som interesserer seg for biologi prøver seg.

Den internasjonale finalen var fantastisk morsom, og også de første rundene som ble gjennomført i Norge var supre.

Les også på Titan.uio.no:

Dette er Norges flinkeste biologielever: For første gang ble det arrangert en norsk finale i biologi-OL - ved Universitetet i Oslo

Kategori: