I Christen Smiths fotspor 6

Tenerife, mai 2016, Eksamensdag i hotellbaren

Biologistudenter på Tenerife

Dagen startet med gjennomgang av plantene vi hadde funnet dagen i forveien. Etterpå var det siste innspurt med pugging til eksamen på ettermiddagen.

Biologistudenter på Tenerife

Mens Anneleen og Filip dro ut for å finne preparater, rigget studentene seg til med notater på takterrassen.

Klokken 15 var det klart for felteksamen, glem store lesesaler med dårlig luft, på Tenerife har man eksamen i hotellbaren.

Litt frustrerte over hvilke arter vi så ble vi jo. Da passet det fint at vi ikke måtte sitte bak pulter, men hadde fri fysisk utfoldelse.

Med eksamen bak oss kunne vi nyte den siste kvelden. Det ble laget løksuppe med Laurus og Satureja.

Til kommende studenter vil vi anbefale kortskalle med plantefamilienavn!

Noen fakta:

Det er i år akkurat 200 år siden Christen Smith døde på Kongofloden. Som første professor i den da nye og botaniske hagen samlet han mange planter til universitetets hage på Tenerife. Blant annet fant han 50 helt nye arter.

Les mer om Christen Smith her.

Kategori: