Artikkel

Semestrets høydepunkt

Semestrets høydepunkt

fractal_june2013.jpg

Semestrets høydepunkt når det gjelder forskning var nok å være invitert foredragsholder på International Symposium on Fractional PDEs: Theory, Numerics and Applications i Newport, Rhode Island i begynnelsen av juni.

Jeg var midt i blant alle de store i feltet slik som Francesco Mainardi som har skrevet "Fractional Calculus and Waves in Linear Viscoelasticity: An Introduction to Mathematical Models" og Igor Podlubny med "Fractional Differential Equations: An Introduction to Fractional Derivatives, Fractional Differential Equations, to Methods of Their Solution and Some of Their Applications."

Mitt foredrag var om anvendelser fordi vårt fokus er på hvordan slike modeller er nyttige for beskrivelse og delvis også forståelse av bølger i medisinske avbildningsmetoder som elastografi og ultralyd. Det hadde tittelen "Utledning av fraksjonelle akustiske bølgeligninger fra mekaniske og termiske konstitutive ligninger."

Samtidig fikk jeg tatt en tur innom Boston University og besøke min gode kollega Thomas Szabo og også holde det samme foredraget der. Thomas har skrevet "Diagnostic Ultrasound Imaging: Inside Out" som er den eneste boka om ultralyd som omhandler noen av disse modellene.

Symposiet var sponset av Air Force Office of Scientific Research, US Army Research Office og Department of Energy/Pacific Northwest National Lab som også betalte alle utgifter for meg. Så da er det vel greit å leve med at mitt fornavn ble stavet på posteren ut fra hvordan det ofte uttales på engelsk i stedet for slik man skriver det på norsk.

Skriv ny kommentar

Verifiser deg (din epost-adresse vil ikke bli vist offentlig)