Artikkel

Noen ganger skulle jeg ønske jeg var som Karl Eirik Schjøtt-Pedersen

Noen ganger skulle jeg ønske jeg var som Karl Eirik Schjøtt-Pedersen

karl_eirik_schjott-pedersen
Minister uten portefølje, 2009-2013

Instituttinndelingene her på det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet på UIO kan oppleves som litt begrensende og noen ganger skulle jeg jammen ønske at jeg var professor uten portefølje.

Ta for eksempel kommentarene jeg fikk da min siste artikkel om klima gikk på blogger rundt omkring i verden. I artikkelen kritiserer jeg arbeidet til Scafetta. Hans første reaksjon var:

Moreover Holm is from the Department of Informatics, (no expertise in physics, nor in astronomy, nor in mathematics)!

Andre fagmiljøer kobler tydeligvis ikke fysikk og matematikk til informatikk (kritikken om astronomi er litt enklere å ta!). Artikkelen det dreier seg om bruker statistisk signalbehandling til å vise at de siste 160 år med data ikke kan brukes til å si at Saturn og Jupiter påvirker klimaendringer indirekte gjennom sola.

Nå har vi en intern diskusjon om hva en informatiker er, og jeg frykter nok at vi kommer til å ende opp med en definisjon som en ikke ubetydelig del av instituttet vil være ukomfortabel med.

Men kanskje jeg skulle bytte fag? Den artikkelen det gjelder er akkurat nå på 6. plass blant de mest nedlastede hos Journal of Atmospheric, Solar Terresterial Physics, selv om den neppe vil slå den norske gullplasseringen der.

Bilde fra Wikipedia ved Kjetil Ree.

Tags: 

Skriv ny kommentar

Verifiser deg (din epost-adresse vil ikke bli vist offentlig)