Kazan, Tatarstan

sverre_i_kazan_sept2013.jpg
Bilde ved Informasjonsavdelingen, Kazan Universitet

Da var det tid for gjenvisitt til Kazan i Tatarstan til professor Raoul Nigmatullin ved Institutt for Fysikk ved Kazan Føderale Universitet. Nigmatullin var i Oslo i 4 uker i vinter, se "Samarbeid viking - tatar", 19.3.2013.

Det er midler fra Senter for Internasjonalisering av Utdanning som har gjort dette mulig og vi holder tre forelesinger her:

• Medical Ultrasound Imaging (Sverre Holm)
  • Elastography: Physics, Equipment, and Modelling (Sverre Holm)
  • An effective fractional nonlocal spatial dispersive model for the characterization of elastic media (Vikash Pandey)
vikash-kazan.png
Vikash Pandey presenterer sitt arbeid

I tillegg presenterer vi selvfølgelig Universitetet i Oslo, Institutt for Informatikk og både Norge og India.

Tatarstan er en autonom region i Russland og har en fascinerende blanding av det tatarske og det russiske og med innslag av både muslimsk, ortodoks og jødisk kultur. Ikke minst er det veldig gjestfrie mennesker her. Kazan, Russlands tredje hovedstad, er også en vakker by. Vi skal være her i henholdsvis 9 og 16 dager og regner med at dette resulterer i to-tre felles publikasjoner.

Det går an å lese mer om dette på sidene til Kazan Universitet der det også er et intervju med Профессор Сверре Хольм.

Kategori:
Tags: