UiO Norges mest innovative universitet

Universitetet i Oslo er Norges mest innovative universitet, ifølge en ny kåring fra Thomson Reuters.

Det mest innovative universitetet i Europa er KU Leuven i Belgia, ifølge Thomson Reuters. Universitetet i Oslo (UiO) er det eneste norske universitetet på Thomson Reuters nye liste over Europas 100 mest innovative universiteter, der UiO kommer på en svært hederlig 41.-plass.

Thomson Reuters påpeker blant annet at UiO er Norges første og eldste universitet og har fem nobelprisvinnere blant sine tidligere forskere og alumnier. Beskrivelsen viser at "campus" består av åtte fakulteter, tre museer og et bibliotek med 3,6 millioner bøker. Teknologioverføringsbedriften Inven2 jobber målrettet med kommersialisering av universitetets forskningsresultater. Universitetets Senter for immunregulering har samarbeidet med det danske selskapet Novozymes Biopharma A/S om utviklingen av en teknologi som skal forlenge medisiners levetid i menneskekroppen. Thomson Reuters nevner også Algeta som en "spin-out"-bedrift fra UiO, og at bedriften har utviklet prostatakreftmedisinen Xofigo - som nylig ble kjøpt opp av Bayer AG.

Kåringen begynte med at Thomson Reuters identifiserte mer enn 600 globale organisasjoner som publiserte mest akademisk forskning. Deretter ble hver kandidat evaluert etter ti ulike kriterier, som la mye vekt på grunnforskning og patentering. Deretter trimmet de listen slik at den bare inneholdt europeiske universiteter, som deretter ble rangert etter ytelsen.

Thomson Reuters er et flernasjonalt massemedie- og informasjonskonsern med base i Toronto. Konsernet har mer enn 60 000 ansatte og virksomheter i mer enn 100 land.

Europe's Most Innovative Universities

Innovasjonshistorier fra MatNat-fakultetet