Artikkel

Tester programmerere

Gunnar Bergersen

Tester programmerere

UKENS FORSKER: I 10 år har Gunnar Rye Bergersen jobbet med å utvikle et testverktøy for IT-utviklere. Nylig tok han doktorgraden og har også startet et selskap.

Endelig kan Gunnar Rye Bergersen puste lettet ut. I 10 år har han stått på å utvikle et testverktøy for IT-utviklere, som skiller klinten fra hveten. Nylig resulterte arbeidet i doktorgrad og han har også blitt gründer.

Forskningen hans ble også nylig omtalt i Dagens Næringsliv.

ukens forsker

Navn: Gunnar Rye Bergersen

Stilling: Førsteamanuensis ved Institutt for informatikk, gründer av Technebies

Aktuell: Fersk doktorgrad, omtale i Dagens Næringsliv

– Si mer om hva du forsker på?

– Vi har utviklet et testverktøy som avslører hvor gode IT-utviklere er, og det er også blitt et kommersielt produkt.

Kontinuerlige forbedringer

– Nå jobber vi med videreutvikling av verktøyet. Det er alltid ting som kan forbedres. Og i denne bransjen skjer ting veldig fort, det er kontinuerlig behov for forbedringer.

– Det tok sin tid med doktorgraden?

– Ja, det kan du si. Men for det første var det et omfattende prosjekt. Vi har også startet et selskap midt oppe i dette. Det er jo viktig at verktøyet blir brukt.

– Hvorfor begynte du med IT?

– Det er vanskelig å si om jeg fant veien, eller veien fant meg. Jeg er interessert i matematikk og psykologi, så det ledet meg nok på sporet. Jeg er takknemlig for at jeg får jobbe med noe som er så sabla gøy som IT.

– Og hva penset deg inn på måling av ferdigheter?

Traktor Warzawa

– Det handler mye om tilfeldigheter. Men jeg kan nevne en skjellsettende opplevelse. Jeg hadde tidlig bestemt meg for en karriere i Forsvaret. Men så gjorde jeg en veldig dårlig intervju ved opptaket på befalsskolen. Det var frustrerende å ikke engang få muligheten til å konkurrere i de praktiske prøvene. Det var nok dette som gjorde at jeg fikk interesse for måleverktøy som benytter faktiske arbeidsoppgaver.

– Hva liker du å drive med på fritiden?

– Jeg har små barn og det lille jeg har av fritid nå brukes på familien. Men tidligere likte jeg å spille i band, jeg var med i flere sånn som Strikkmotors og Traktor Warsawa. Det handlet mest om rock.

Les også på Titan.uio.no:

Mer om Bergersens prosjekt: Skiller klinten fra hveten

UKENS FORSKER Roger Antonsen: Skaper fortellinger av matematikk

TEMA-side med UKENS FORSKER

Vil redde nordiske språk i dataalderen

Les også artikkel på DN.no: Ser butikk i IT-flauser

Skriv ny kommentar

Verifiser deg (din epost-adresse vil ikke bli vist offentlig)

Les også

skip, redningsbøye

Skipskatastrofer kan unngås med avansert statistikk

– Er du på sopptur, vet du akkurat hva du leter etter. Vi leter derimot etter noe vi aldri har sett, sier Ingrid Glad. Hun vil bruke de store mengdene data som allerede sendes fra skip til å finne sammenhenger som kan varsle trøbbel.