Tester programmerere

Gunnar Bergersen

Tester programmerere

UKENS FORSKER: I 10 år har Gunnar Rye Bergersen jobbet med å utvikle et testverktøy for IT-utviklere. Nylig tok han doktorgraden og har også startet et selskap.

Endelig kan Gunnar Rye Bergersen puste lettet ut. I 10 år har han stått på å utvikle et testverktøy for IT-utviklere, som skiller klinten fra hveten. Nylig resulterte arbeidet i doktorgrad og han har også blitt gründer.

Forskningen hans ble også nylig omtalt i Dagens Næringsliv.

ukens forsker

Navn: Gunnar Rye Bergersen

Stilling: Førsteamanuensis ved Institutt for informatikk, gründer av Technebies

Aktuell: Fersk doktorgrad, omtale i Dagens Næringsliv

– Si mer om hva du forsker på?

– Vi har utviklet et testverktøy som avslører hvor gode IT-utviklere er, og det er også blitt et kommersielt produkt.

Kontinuerlige forbedringer

– Nå jobber vi med videreutvikling av verktøyet. Det er alltid ting som kan forbedres. Og i denne bransjen skjer ting veldig fort, det er kontinuerlig behov for forbedringer.

– Det tok sin tid med doktorgraden?

– Ja, det kan du si. Men for det første var det et omfattende prosjekt. Vi har også startet et selskap midt oppe i dette. Det er jo viktig at verktøyet blir brukt.

– Hvorfor begynte du med IT?

– Det er vanskelig å si om jeg fant veien, eller veien fant meg. Jeg er interessert i matematikk og psykologi, så det ledet meg nok på sporet. Jeg er takknemlig for at jeg får jobbe med noe som er så sabla gøy som IT.

– Og hva penset deg inn på måling av ferdigheter?

Traktor Warzawa

– Det handler mye om tilfeldigheter. Men jeg kan nevne en skjellsettende opplevelse. Jeg hadde tidlig bestemt meg for en karriere i Forsvaret. Men så gjorde jeg en veldig dårlig intervju ved opptaket på befalsskolen. Det var frustrerende å ikke engang få muligheten til å konkurrere i de praktiske prøvene. Det var nok dette som gjorde at jeg fikk interesse for måleverktøy som benytter faktiske arbeidsoppgaver.

– Hva liker du å drive med på fritiden?

– Jeg har små barn og det lille jeg har av fritid nå brukes på familien. Men tidligere likte jeg å spille i band, jeg var med i flere sånn som Strikkmotors og Traktor Warsawa. Det handlet mest om rock.

Les også på Titan.uio.no:

Mer om Bergersens prosjekt: Skiller klinten fra hveten

UKENS FORSKER Roger Antonsen: Skaper fortellinger av matematikk

TEMA-side med UKENS FORSKER

Vil redde nordiske språk i dataalderen

Les også artikkel på DN.no: Ser butikk i IT-flauser