UiO-student Vegard Vinje kåret til «årets ingeniørstudent»

Vegard Vinje
Vegard Vinje, masterstudent ved Matematisk institutt.

Vegard Vinje ble tirsdag ettermiddag tildelt prisen «årets ingeniørstudent» på Universum Awards. Vinje er masterstudent ved Matematisk institutt ved UiO.

Det er Forsvarsmateriell som deler ut prisen. Ingeniørene er ryggraden i etaten som har ansvaret for anskaffelser av våpensystemer og militært utstyr til Forsvaret, samt at alt utstyr fungerer og er trygt å bruke.

Pekte seg ut

Ifølge Forsvarsmateriell var konkurransen om å bli årets ingeniørstudent hard, men Vinje pekte seg likevel ut.

I begrunnelsen heter det blant annet om Vinje:

• Stor faglig kompetanse og teknologisk forståelse - samt gode akademiske resultater
  • Bruker sin kompetanse og engasjement til noe samfunnsnyttig.
  • Hjelper medstudenter og ungdom i matematikk og formidler realfag på en engasjerende måte
  • Har fått doktorgradstipend for å jobbe med simulering av spinalvæske og kartlegge væskestrømninger i hjernen. Dette kan bidra til mer kunnskap om sykdommer som Alzheimer og migrene
  • Har vært utvekslingsstudent i USA
  • Fremstår som en vinnertype som når sine mål. Sølv fra junior NM på ski og er aktiv skitrener, har hjulpet fotballaget Lyn fra 6. til 2.divisjon.

– Konkurranse om Vinje

Det trekkes også fram at han får meget gode skussmål fra sin referanse, som blant annet sier "Gi han en oppgave du ikke klarer selv og han fikser det". Det er professor og adm.dir. Aslak Tveito ved Simula Research Laboratory som er referansen.

Han er ikke overrasket over at Vinje blir årets ingeniørstudent.

– Fra han begynte i en sommerjobb på Simula har det vært konkurranse om å bli hans veileder på mastergrad. Deretter var det konkurranse om å ansette ham som doktorgradsstipendiat. Han går løs på vanskelige problemer med nysgjerrighet, intelligens og en enorm arbeidskapasitet. Samtidig er han omgjengelig og jordnær. En dag blir vi stolt av at han ble utdannet ved MatNat-fakultet, sier Tveito til Titan.uio.no.

– Utrolig kult

Forsvarsmateriell skriver også at Vinjes reaksjon da han ble fortalt at han hadde vunnet vitner om en reflektert student.

"Jeg studerer jo ikke for å vinne priser, men dette var utrolig kult. Dette er også viktig for faget, og ikke minst linjen jeg går på på UiO."

Vinje sier til Titan.uio.no at han har mange å takke for at han har utviklet seg, ikke minst gjelder det forelesere og medstudenter ved UiO.

– Både studiemiljøet og det faglige er inspirerende. Jeg vil også takke Simula-miljøet jeg er en del av for tilliten og for at jeg så tidlig har fått lov til å forske.Og selvfølgelig vil jeg takke Forsvarsmateriell for prisen.

Vinje har fått noen kommentarer om at han blir "årets ingeniørsstudent" selv om han ikke får tittelen ingeniør gjennom UiO-studiene.

– Det har ingen praktisk betydning. Vi gjør stort sett det samme, bruker realfag i det virkelige liv - ikke minst mot næringslivet, sier han.