Fysikktalenter på besøk!

Denne uken har Fysisk institutt besøk av de 18 beste videregåendeskoleelevene i fysikk i Norge. De skal kjempe om hvem som får æren av å representere Norge i Fysikk-OL i sommer og samtidig få en lærerik treningsuke.

I løpet av uken skal de talentfulle ungdommene lære fysikk på universitetsnivå av noen av landets fremste forelesere og eksperter.

Deltakerne i oppladningen til Fysikk-OL 2016
Disse skal kjempe om å representere Norge under Fysikk-OL i sommer. Foto: Hilde Lynnebakken/UiO

Norske elever deltar hvert år i internasjonale olympiader i fysikk, kjemi og matematikk. Målet er å stimulere skoleelever med interesse for realfag til å fortsette arbeidet med fagene. I år er det finale i Fysikk-OL til sommeren i Sveits og Liechtenstein.

922 elever har deltatt

For å komme frem til de 18 heldige som får være med på ukesoppholdet, har det allerede vært avholdt to runder med konkurranse. 922 elever fra 105 skoler har deltatt og i 2. Runde var Oskar Goldhahn fra Lundeneset vgs. og Weronika Wrzos-Kaminska fra Nadderud vgs. best. De fikk 22 av 25 oppnåelige poeng.

Weronika er allerede en dreven treningsukedeltaker etter å ha blitt best i Abelkonkurransen og kommet høyt i kampen om en plass i Kjemi-OL. Vi får gi et spesielt kryss i realfagsmargen til Nadderud videregående som har hatt mange deltakere i alle de forskjellige olympiadene i år. Og fredag får vi vite om noen av dem får en tur til Sveits og Liechtenstein i sommer som deltaker i Fysikk-OL!

De som har kvalifisert seg til treningsuke på UiO og til den norske fysikkfinalen: Oskar Goldhahn (Lundeneset vgs), Weronika Wrzos-Kaminska (Nadderud vgs), Nikita Klimenko (UWCRCN), Hans Didrick B. Kruse (Greåker vgs), Tord Svee (Bodin vgs), Fridtjof Eikanger (Trondheim katedralskole), Halvor Melkild (Thora Storm vgs), Grigory Martyushenko (Oslo katedralskole), Vegard Undheim (Sandnes vgs), Herman Berget (Greåker vgs), Herman Sletmoen (Lillehammer vgs), Tor-Haakon Gjone (Thor Heyerdahl vgs), Silje Hope Lossius (Langhaugen skole), Kristoffer Eggestad (Nadderud vgs), Anders Hoel (Nadderud vgs), Bruno Mlodozeniec (Kristiansand katedralskole), Angela Xiong (UWCRCN), Steinar Opheim (St. Olav vgs).

Vi ønsker alle lykke til håper de får en kjempeuke her hos oss denne uken! Fredag kommer vi tilbake med olympiadefarerne 2016.

Fysikkolympiadekomiteen: Carl Angell (leder), Joakim Bergli, Thomas Frågåt, Torbjørn Mehl, Øyvind Guldahl og Simen Sørby.

Hjemmesiden til Fysikk-OL

Kategori (smånytt):